Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

DOKUMENT: Linnocent - stjärnan som alltid kommer undan

1 av 6

All over press

2 av 6

All over press

3 av 6

All over press

4 av 6

All over press

5 av 6

All over press

6 av 6

All over press

Nöje | 01/09/2011 08:06

Fotboja, stöld och bilolyckor. Lindsay Lohan är bara 25 år men har redan klippkort i rätten.

Att ta steget från barnstjärna till respekterad veteran i nöjesbranchen verkar vara en dröm för många av Hollywoods fortfarande unga stjärnor. Men att anta att flera år i branschen som liten på något vis kulle kunna förbereda dessa talanger inför vad som komma skall är mer naivt än faktiskt. Att ta det där steget utan att trilla ner i diket av droger, fängelse eller andra, för ryktet dåliga skandaler, verkar närmast omöjligt. Och längst fram i ledet av barnstjärnor som hamnat snett står Lindsay Lohan. Hon har inte bara hamnat snett, hon har totalt trillat av banan.

Nej, en modellkarrär som redan från 3-års ålder blommade i tidningar som Vogue, Elle och för märken som Calvin Klein räckte inte till för att Lindsay skulle vara förberedd. Inte heller att hon redan när hon var 11 gjorde sin första stora roll som de båda huvudrollerna och tvillingarna Hallie och Annie. För sedan kommer en övrgångsperiod då Lindsay i övre tonåren medverkade i allt fler filmer, som Mean Girls och Freaky Friday, och fick allt mer medial uppmärksamhet. Något som knappast avtog när hon så småningom blev en expert på att trassla till det för sig själv. Och inte en, två eller tre gånger. Men trots det har hon otaliga gånger lyckats slingra sig ur sina straff på det mest osannolika sätten.
 

Rehab och rattfylla

Lindsay bekantade sig ordentligt med att vara på fel sida av lagen redan i maj 2007. Hon greps då för rattfylla efter att hon förlorat kontrollen över sin bil och kört upp på en trottoar. Polisen hittade även kokain i Lohans bil och följden blev att hon försvann in på Rehab i 45 dagar.

Men Lindsay lärde sig knappast någon läxa. Två månader senare stoppade en polis hennes bil, men stjärnan vägrade att blåsa i alkoholmätaren och hon fördes därför till stationen. Ett blodprov visade att Lindsay hade för höga halter av alkohol i blodet och hon hade ännu en gång kokain som återfanns i hennes ficka. En incident som återigen placerade henne på rehab och som gjorde att hon förlorade sin roll i filmen Poor Things. Hon blev senare dömd till samhällstjänst, en dags fängelse och tre års skyddstillsyn.

– Jag förstår att mitt liv har blivit helt ohanterligt eftersom jag är beroende av alkohol och droger, sa Lindsay i ett uttalande och slog huvudet på spiken.
 

84 minuter i fängelse blev till 90 dagar

Senare samma år avtjänade hon 84 minuter i fängelse eftersom en polis lyckats dra ner straffet åt henne, men skyddstillsynen utökades till ytterligare ett år. Men Lindsay struntade ändå i att dyka upp i domstolen när hon blev manad att göra det. Istället festade hon gärna, länge och mycket med vännerna Paris Hilton och Nicole Richie.

2010 var det dags igen och Lindsay var inte på plats i rätten är det gällde en uppföljning av hennes tidigare brott. En order om att gripa stjärnan skickades ut men drogs tillbaka efter att representanter för stjärnan betalat borgen. När uppföljningen senare samma månad återupptogs dömdes hon till att bland annat avstå sprit och regelbundna alkohol och drogkontroller.

– Jag missbrukade olagliga substanser för mycket och det var inte lösningen på mina problem. Folk behöver förstå det. Jag försökte dölja mina problem med alkohol, kokain och andra substanser, har stjärnan sagt till The Sun.

Stjärnan har även beskyllt sin pappa, som bland annat släppt privata telefonsamtal med och från Lindsay till pressen, för många av de fallgropar hon hamnat i. Men faktum kvarstod, hon hade gjort vad hon hade gjort och i mitten på året i juli bedömde juryn att Lindsay brytit mot sin skyddstillsyn och hon dömdes till 90 dagar i fängelse med start senare samma månad.

Efter det skulle hon ansluta sig till rehab i tre månader. Men eftersom det fanns gott om brottslingar som begått betydligt mycket allvarligare brott och fängelset ville undvika för många fångar släpptes hon efter bara 14 dagar. Istället skulle hon avtjäna sitt kvarstående straff på ett slutet rehabiliteringscenter. Men Lindsay gjorde numera skäl för sitt smeknamn "Linnocent" (från ordet innocent, oskyldig red. anm) och fick efter 20 dagar komma ut. Däremot var hon fortfarande tvungen att genomgå slumpmässiga alkohol och drog-tester, vilket skulle, om det skulle visa sig vara positiva, ge fängelse.

Lindsay chockerade världen då hon ännu en gång testades positivt för droger två månader efter hon sluppit undan sitt långa fängelsestraff. Men ännu en gång slapp hon undan med ett milt straff och tillbringade endast en dag i fängelse efter att hon betalat borgen. Därefter gjorde stjärnan åter igen en vända in på rehab där hon denna gång stannade i tre hela månader.

Instängd i hemmet

Som grädde på moset dömdes hon för stöld av ett halsband från en affär bara två månader efter hennes sista besök på rehab. Men som på rutin klarade sig Lindsay även denna gång ifrån det dömda straffet på 120 dagar i fängelse, istället fick hon husarrest och fick avtjäna sitt straff tryggt hemma i den lägenhet med en enorm terass i Kalifornien som hon hyrt för sin instängda tid.

Men ingen av de senaste årets händelser verkade ha gjort Lindsay mer lydig. Under tiden fastande hon på paparazzibilder som visade Lindsay som festade med vänner på bland annat terassen. Något som förmodligen även ledde till att hon testades positivt för alkohol trots sitt förbud.

Hon fick dock inget vidare straff för sitt snedsteg, hon är ju trots allt Linnocent.