Onsdag 23 Jun
Stockholm

"I Idol räcker det med en schysst hylla"

1 av 2
2 av 2

True Talent-sångcoachen Danny Saucedo kritiserar konkurrenten Idol för att fokusera för mycket på väl valda delar av utseendet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Struntar i looken

True Talent sänds, med start tisdagen den 23 augusti klockan 20.00, på Tv3 och leds av programledaren Ola Selmén.

Programmet är ungefär som Idol, men utan en jury som bara väljer ut 18-åriga sexiga brunetter med söta leenden eller bildsköna pojkbandskillar.

I True Talent spelar nämligen inte utseendet någon roll. Jo, vi vet - det låter helt vansinnigt. Men ett finger, tolv tår eller hår som Susan Boyle spelar ingen roll. Alla är välkomna.

Som sångcoacher ser vi artisterna Tommy Körberg, Danny Saucedo och Pernilla Andersson, och som jury sitter tre stora publikgrupper som tillsammans representerar svenska folket.

Under söndagens första veckofinal i TV3:s True Talent ägde den första direktsända elimineringen rum, där Stig Westlund, 41, röstades ut.

Sångcoachen Danny Saucedo, som själv blev känd genom Idol 2006, kritiserar nu sin forna tävling.

Bland annat är han väl medveten om hur horribelt det är bakom scenen innan resultatet tillkännages.

– Det är jävligt skakigt. Just känslan otillräcklighet - när man går runt och våndas. Det är skitjobbigt. När jag var med i Idol så var det vidrigt, för då skulle dessutom Nyheterna in emellan.

"De kastar skit"

Krtitiken om att True Talent påminner om just Idol eller andra liknande talangtävlingar slår man från produktionens sida snabbt ifrån sig.

– Nej, jag tycker inte det. Den värmen som finns här finns absolut inte i de andra programmen. Det finns ingen kärlek där. De kastar skit, förklarar Danny för Nyheter24.

– Idol kan det räcka med att du har en snygg snedlugg eller ett par schyssta racks (eng. kvinnlig "hylla" red.anm.) för att komma in.

Kommentera
Kopiera länk
Dela