Uppror på Twitter efter Hollywoodfruns agerande: #freeerika

- 27/09/2011, 10:42 -
1 av 3

All over press

2 av 3

All over press

3 av 3

TV3/Thomas Engström

Gunilla Persson manade sin dotter Erika till att sjunga trots att hon mådde så dåligt att hon kräktes. Nu möter hon hård kritik för sitt agerande. - Rädda Erika, är budskapet.

HOLLYWOOD/SVERIGE: På måndagen sändes det avsnitt av Hollywoodfruar som visade när Gunilla Persson uppmanar sin dotter Erika att uppträda och sjunga - trots att hon är sjuk och har kräkts.

– Det är Jesus som ser till att du kräks, sa hon till sin 9-åriga dotter efter att hon rusat in på toaletten.

Redan i förväg hade Gunilla förvarnat läsarna om att avsnittet kunde uppröra.

– I det kommande programmen som handlar om Erika kanske jag får ännu mer kritik eftersom hon fortfarande är sjuk vilket jag hoppas kommer tydligt fram. Och eftersom viskningarna på toaletten klipps in så vill jag varna er för att inte bli för upprörda och döma mig när jag säger åt henne att hon ska LE och att hon ska se glad ut, skrev Gunilla på sin blogg.

"Rädda Erika"

Men varningen räckte inte långt. Nu hånas hon öppet på sociala medier som Facebook och Twitter. På Twitter har Hollywodfruns agerande givit upphov till att hashtagen "freeerika" ligger högt på trender över hela landets twitterflöde. Gunilla Perssons namn är även det med på listan.

På Gunillas blogg är kritiken inte lika hård, men kommentarfältet har ändå fyllts av kritik mot mamman.

– Jag såg precis kvällens avsnitt och blev både ledsen och arg. Riktigt illa berörd faktiskt. Jag är en 23-årig tjej från Stockholm som tycker mycket om barn. Det du gör mot din dotter är inte under några omständigheter okej. Det är helt uppenbart att hon mår dåligt av uppståndelsen som kamerateamet medför samt den press du sätter på henne, skriver signaturen Martina.