Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robert Pattinson: "Jag skulle varit död"

- 01/11/2011, 12:00 -
1 av 4

All over press

2 av 4

All over press

3 av 4

All over press

4 av 4

Joel Ryan/AP/Scanpix

Twilight-stjärnan Robert Pattinson var på Sverigebesök och passade på att berätta om filmerna, de svenska fansen och sitt öde.

STOCKHOLM. Under presskonferensen för Twilight, som hölls i Stockholm på fredagen, avslöjade skådespelaren Robert Pattinson, 25, hur mycket filmerna kommit att betyda för honom.

– Det är ett sådant stort moment i mitt liv. Förvandlingen från att vara totalt misslyckad till att faktiskt ha en aning om vad jag ska göra med mitt liv. Jag hade förmodligen varit död annars nu, sa stjärnan.

Han hoppas också att de hypade Twilight-filmerna ska komma att betyda lika mycket för fansen.

– Jag hoppas att det för många människor kommer att symbolisera deras ungdom. Att många, en hel generation, kommer att komma ihåg att 2008-2012 är Twilight-åren, säger stjärnan och refererar till hur han själv tittade på serier som ung, vilka han nu förknippar med sin egen uppväxt.

Om fansen

Det hysteriska trycket på biljetterna till fan-eventet som hölls senare samma dag var så stort att de utdelade gratisbiljetterna såldes vidare för upp emot tusen kronor. Vissa hade köat i tre dagar för biljetterna, något som stjärnan själv verkar ha svårt att förstå.

- Det är galet att någon ens köar fem minuter för vad som helst, det verkar som att folk gör nästan vad som helst för att få en biljett. Det handlar inte ens bara om att se en film. Det kommer förmodligen bli den största besvikelsen i hela deras liv, säger stjärnan och skrattar men fortsätter:

– Jag menar, det är galet, de väntar i regnet, och de har varit med sedan filmen Eclipse och det är coolt.

På frågan om vem karaktären Edward Cullens frikort i filmen skulle vara svarar Pattinson charmigt.

– Jag tror att även om han skulle använda ett frikort så skulle han känna en sådan skuld, jag menar - han känner ju skuld för precis allting. Att bara tänka på att använda det skulle förmodligen ge honom dåligt samvete. Han skulle förmodligen ge det till Bella (Edward Cullens flickvän red.anm.) och säga "Här älskling, du kan ha två".