1 av 6
- Foto: All over press
2 av 6
- Foto: All over press
3 av 6
- Foto: All over press
4 av 6
- Foto: All over press
5 av 6
- Foto: All over press
6 av 6
- Foto: All over press

DOKUMENT: Scarlett Johansson

Stora filmroller, en modern sexikon, läckta nakenbilder och ett kort äktenskap. Scarlett Johansson har varit med om mycket.


Fler filmer stjärnan medverkat i:

Ensam hemma 3

Flicka med pärlörhänge

A good Woman

The Island

In Good Company

Den svarta dahlian

The Prestige

Dumpa honom!

The Avengers

HOLLYWOOD. 26-åriga Scarlett Johansson är en av vår tids största sexsymboler och har till och med jämförts med Marilyn Monroe. En etikett hon axlat efter att hon trollbundit världen i filmen Lost in Translation som hon spelade in redan i tidig 20-årsålder.

Musa

– En av de bästa sakerna en kvinna kan få höra är att hon är sexig, har Scarlett tidigare kommenterat hennes status som sexsymbol.

Redan 1994 gjorde hon sin filmdebut och fyra år senare kunde man se Johansson i Mannen som kunde tala med hästar, filmen som banade vägen för kommande suceér.

Scarlett Johansson, skönheten från New York med danska rötter, började som ung i teaterskola. Hon gick från amatörmässiga skådespelardrömmar till att bli en av världens största regissörer, Woody Allens, musa.

– Hans filmer är så underbara, de är inte bara roliga utan även insiktsfulla om hur människor beter sig, har stjärnan sagt om regissören.

Bland annat har Scarlett spelat i Woodys dramatiska Vicky Christina Barcelona, Scoop och Match Point. Ett samarbete som blivit mer än lyckat och som minst sagt har profilerat Scarlett som en av Hollywoods hetaste kändisar.

– Jag älskar att jobba med Allen, jag skulle göra om det en miljon gånger, menar Scarlett.

2009 tog hon över efter Emily Blunt och tog rollen som Natacha i storfilmen Iron Man 2 där hon fått bra kritik för att hon bland annat gjort alla stunt själv. När stjärnan fick rollen beskrev hon det som "en dröm som blev sann".

Läckta nakenbilder

Men med kändisskapet kommer baksidor. Nyligen läckte flera nakenbilder ut på Scarlett, tagen med en mobilkamera. Det efter att en hackare, som flera kändisar - bland annat Mila Kunis - blivit offer för, tagit sig in i Johanssons privata mobil.

– Bara för att du är en skådespelare eller gör film betyder inte det att du inte är berättigad till din egen personliga integritet. Om den är hotad så känns det orättvist. Det känns fel, sa hon till US Magazine i samband med skandalen.

Efteråt har Johansson berättat att bilderna var ämnade för hennes exman Ryan Reynolds som hon skilde sig från i december 2010 efter två års äktenskap.

Modell

Stjärnan har även flitigt jobbat som modell och varit ansiktet utåt för flera stora modehus som lyxiga Dolce&Gabbana och Louis Vuitton men även för sminkföretaget Loréal. Hon har även uppmärksammats som frontfigur för champagnen Moët.

Musik och välgörenhet

Scarlett har även testat på musikkarriären och släppte 2008 albumet Anywhere I lay my head. När hon promotade sitt album Break up ett år senare passade stjärnan även på att utnyttja sin celebra position för att även uppmärksamma olika välgörenhetsorganisationer.

– Om du redan står i rampljuset, är det perfekt att förflytta det till något du tror på och som du står bakom. Det är bra att man kan vara en röst för de som inte har någon, sa stjärnan vid albumsläppet.

/
/
Liv
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.