Torsdag 26 Maj
Stockholm

Calle Schulman förhörs - för ormdråpet

1 av 2
2 av 2

Bloggaren och teveproducenten Calle Schulman högg i somras ihjäl en fridlyst orm. Nu tvingas han stå till svars för sitt dåd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
"Gotland har större problem än döda snokar"

Calles fru, Anitha Schulman, skrev en uppmärksammad krönika om orm-gate på Nyheter24 efetr händelsen:

Turistnäringen är en enorm inkomstkälla på Gotland och detta stockholmsparadis ska ju vara precis så som stockholmarna förväntar sig det. Så allt i sin ordning när "kändisbloggaren" gör löpsedlarna i nästan en veckas tid i lokaltidningarna - stockholmarna skakar på huvudet och skrockar över fånigheten att detta kan vara en toppnyhet.

Deras ”gulliga” syn på Gotland bara förstärks. Liksom gutarna som tycker det är skandal att fastlänningarna ”kommer hit och förstör”. Fast de likväl själva antagligen dödat ormar på tomten. Utan att blogga om det.

Läs hela krönikan här.

Som Nyheter24 i somras kunde berätta blev det stormigt kring medieprofilen Calle Schulman efter att han högg ihjäl en fridlyst orm på sin tomt.

Nu har fallet gått vidare och bloggaren och teveproducenten ska in på förhör.

– Jag ska alltså förhöras för den här ormgrejen från i somras. En åklagare på Gotland har bestämt det, skriver Schulman på sin blogg.

Sommarens ormdråp skedde i vad som kan tyckas vara rent raseri.

– Högg och högg. Tre gånger. Huvet singlade iväg. Sen klöv jag den jäveln två gånger till. Jag tror till och med att jag skrek under tiden, skrev han på sin blogg efter dråpet.

"Mår så dåligt"

I sitt senaste inlägg beskriver Calle Schulman hur han ska kunna hantera den svåra situation han har satts i.

– Hatar det här. Att ens antydas vara en brottsling. Mår så dåligt av saken att jag måste göra något roligt. Annars är det bara mörker. Och det ska det inte vara. Leker med tanken att bara komplicera allting.

Startskottet till orm-gate

Några av planerna är att skylla på brodern Alex eller att direktsända polisförhöret på bloggen.

– Om de verkligen vill gå vidare med det här och låta det kosta pengar ska jag gladeligen gå dem till mötes och utvidga alltihop. Nu jävlar ska de få se sin maskin i gång. Nu börjar orm-gate.

Nyheter24 har sökt såväl åklagare som Calle Schulman för en kommentar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela