Kanadensiska artisten Alanis Morissette fick i tonåren både anorexia och bulimi. – Jag tränar två gånger i veckan nu, istället för nio säger hon om sin nya friska kropp.
1 av 12
Kanadensiska artisten Alanis Morissette fick i tonåren både anorexia och bulimi. – Jag tränar två gånger i veckan nu, istället för nio säger hon om sin nya friska kropp. - Foto: AP Photo/Chris Pizzello
Kate Winslet fick i tidigare tonår problem med vikten men har sedan dess lagt på sig några hälsomsamma kilon. Hon säger även att hon inte tänker falla för Hollywoods ideal och att om man inte gillar det så kan man, i stort sett, dra.
2 av 12
Kate Winslet fick i tidigare tonår problem med vikten men har sedan dess lagt på sig några hälsomsamma kilon. Hon säger även att hon inte tänker falla för Hollywoods ideal och att om man inte gillar det så kan man, i stort sett, dra. - Foto: Scanpix/AP Photo/Rene Macura
Geri Halliwell, mest känd från Spice Girls, har gått upp och ner i vikt. Hon har även sagt att hon haft både anorexia och bulimi.
3 av 12
Geri Halliwell, mest känd från Spice Girls, har gått upp och ner i vikt. Hon har även sagt att hon haft både anorexia och bulimi. - Foto: Scanpix/AP Photo/Joel Ryan
Plötsligt var det mycket som förändrades på Jessica Simpsons rockiga syster Ashlee Simpson. Näsan blev mindre, och hon rasade i vikt.
4 av 12
Plötsligt var det mycket som förändrades på Jessica Simpsons rockiga syster Ashlee Simpson. Näsan blev mindre, och hon rasade i vikt. - Foto: Scanpix/AP Photo/Evan Agostini
Felicity Huffman, från Desperate Housewives, fick tidigt ätstöningar och bulimi men fick även hjälp av sin familj med sjukdomen när hon var 22 år.
5 av 12
Felicity Huffman, från Desperate Housewives, fick tidigt ätstöningar och bulimi men fick även hjälp av sin familj med sjukdomen när hon var 22 år. - Foto: Scanpix/AP Photo/Chris Pizzello
Elton John lades in på rehab 1990 för sina problem med matvanorna. Stjärnan har öppet berättat om sin bulimi.
6 av 12
Elton John lades in på rehab 1990 för sina problem med matvanorna. Stjärnan har öppet berättat om sin bulimi. - Foto: Scanpix/AP Photo/Charles Sykes
Kate Beckinsale har kämpat med anorexi, men efter att hon blev frisk pratar hon inte om det. Hon säger att hon inte vill vara känd för att vara "tjejen med anorexia".
7 av 12
Kate Beckinsale har kämpat med anorexi, men efter att hon blev frisk pratar hon inte om det. Hon säger att hon inte vill vara känd för att vara "tjejen med anorexia". - Foto: Scanpix/AP Photo/Dan Steinberg
Jane Fonda pratade öppet om sin ätstörning redan i slutet på 70-talet. Hon har sedan dess blivit något av en fitness-guru.
8 av 12
Jane Fonda pratade öppet om sin ätstörning redan i slutet på 70-talet. Hon har sedan dess blivit något av en fitness-guru. - Foto: Scanpix/AP Photo/Kristian Dowling
Calista Flockhart, från Ally McBeal, förnekade länge att hon skulle ha problem med sin vikt. Något som hon senare tog tillbaka.
9 av 12
Calista Flockhart, från Ally McBeal, förnekade länge att hon skulle ha problem med sin vikt. Något som hon senare tog tillbaka. - Foto: Scanpix/AP Photo/Dan Steinberg
Paula Abdul hade tidigare problem med bulimi och hon tränade dessutom mer än vad som är hälsosamt. I dag mår hon dock bra.
10 av 12
Paula Abdul hade tidigare problem med bulimi och hon tränade dessutom mer än vad som är hälsosamt. I dag mår hon dock bra. - Foto: Scanpix/AP Photo/Matt Sayles
Victoria Beckham förnekade länge att hon skulle ha problem med sin vikt. Hon medgav sedan i den egna boken "Learning to Fly" att hon hade anorexia.
11 av 12
Victoria Beckham förnekade länge att hon skulle ha problem med sin vikt. Hon medgav sedan i den egna boken "Learning to Fly" att hon hade anorexia. - Foto: Scanpix/ AP Photo/Alastair Grant
Bilder på tunna Mary-Kate Olsen cirkulerar på internet som så kallad smal-inspiration. Det hela gick så långt att hon lades in på rehab.
12 av 12
Bilder på tunna Mary-Kate Olsen cirkulerar på internet som så kallad smal-inspiration. Det hela gick så långt att hon lades in på rehab. - Foto: Scanpix/AP Photo/Reed Saxon/ Nick Ut

Kändisarna vi hoppas äter under 2012

Några förnekade det länge, andra pratar öppet om det och en avslöjade det i sin bok. Det handlar om ätstörningar. Nyheter24 listar de kändisar som haft problem med sin självbild.


Det är inte bara okända personer som måste stå ut med det ideal kändisarna är med och skapar. Även celebriteter, som står mitt i rampljusets starka sken, blir hårt granskade och måste nästan jämt tänka på hur de ser ut.

För vissa har utseendefixeringen gått så långt att det blivit rent av ohälsosamt. För några blev det farligt. De rasade i vikt eller hetsåt för att sedan stoppa fingrarna i halsen. Det är allt från artister till skådespelare.

Bläddra vidare i bildspelet ovan för att se kändisarnas kamp mot vikten.

/
BMI
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

1 timme sedan
Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.