Amanda Seyfried.
1 av 3
Amanda Seyfried. - Foto: All Over Press
Amanda Seyfried tillsammans med Justin Timberlake - båda aktuella i "IN TIME".
2 av 3
Amanda Seyfried tillsammans med Justin Timberlake - båda aktuella i "IN TIME". - Foto: ALL OVER PRESS
Amanda Seyfried berättar om åldersnojan i Hollywood: "Det är konstigt att tänka på att detta är vad människor grubblar över när de vaknar om morgonen".
3 av 3
Amanda Seyfried berättar om åldersnojan i Hollywood: "Det är konstigt att tänka på att detta är vad människor grubblar över när de vaknar om morgonen". - Foto: AP Photo/Chris Pizzello/SCANPIX

"Alla försöker stoppa åldrandet i Hollywood"

För Nyheter24 berättar Hollywood-stjärnskottet Amanda Seyfried om rädslan inför att åldras. – Det är ju precis vad vi alla försöker göra i Hollywood, berättar hon.


Amanda Seyfried

Namn: Amanda Seyfried

Född: 3 december 1985

Bor: I Los Angeles

Aktuell: Med bioaktuella filmen IN TIME där hon spelar mot Justin Timberlake

NEW YORK. Amanda Seyfried säger sig vara rädd för mycket. Men hon är inte rädd för att prata om sina rädslor. Nyheter24:s Ebba Lövenskiold har träffat henne i  samband med premiären av "IN TIME" - och pratat om nålskräck, botox och rädslan inför att åldras i Hollywood.

– Jag är rädd för så mycket saker. Jag tar inte ens smärtstillande. Jag menar, jag kan ta en Alvedon men inget starkare. Och jag är rädd för nålar…

Vi sitter på hotellrummet på Ritz-Carlton. Amanda ser fantastisk ut. Hon har på sig en kjol från Herve Leger och en topp från Miu Miu. Den mörkröda bob som hon hade i filmen är borta, tillbaka är blondinen.

- Allvarligt talat, fortsätter hon skrattande, jag är en riktig fegis.

Vid hennes fötter ligger Finn, hennes australiensiska fårhund.

Menar du att du redan känner av åldersparanojan i Hollywood, även fast du är så ung?

- Absolut.

"IN TIME" är filmen där alla slutar att åldras utseendemässigt när de fyller 25. Samtidigt dyker det upp en tickande siffra på handleden som talar om hur lång tid man har kvar, vill man ha mer tid än vad man tilldelats måste man köpa sig den.

På vilket sätt skulle du säga att den här filmen reflekterar Hollywood idag?

- Att stoppa åldrandet, det är ju precis vad vi alla försöker göra i Hollywood.

Uppmuntrades till botox

Amanda berättar att hon redan blivit uppmuntrad att testa botox – vid 25 års ålder.

- Det är konstigt att tänka på att detta är vad människor grubblar över när de vaknar om morgonen. De tittar sig i spegeln och tänker ”vad är det bästa sättet att hindra den där rynkan från att bli djupare?”.

Amanda Seyfried inledde sin karriär med roller i olika såpoperor. Hennes första stora framgång kom i 2003 med filmen "Mean Girls", där hon spelade mot Lindsay Lohan, Rachel McAdams och Lacey Chabert. Men det riktiga genombrottet fick hon med sin roll i "Mamma Mia!".

"Justin är en levande jukebox"

Det här var andra gången Amanda Seyfried jobbade med Justin Timberlake i en film, första gången var i "Alpha Dog".

Hur är Justin att arbeta med?

- Han är väldigt professionell, han älskar sitt jobb. Han arbetar väldigt hårt för han försöker fortfarande bevisa sig själv som skådespelare. Men han är verkligen precis lika bra på att agera som han är på att sjunga.

- Han sjunger väldigt ofta, han kan liksom från ingenstans plötsligen bara falla ut i en sång… Han är som en levande jukebox!

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

1 timme sedan

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

igår 23:21
Pablo Leiva Wenger är en känd hip-hop artist och skådespelare. Men vad vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några vanliga frågor om Leiva Wenger.

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.