Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så hedrar Gunilla sin mamma under julen

- 25/12/2011, 10:50 -
Iris och Gunilla på juldagen 2009.
1 av 6

Iris och Gunilla på juldagen 2009.

PRIVAT

Gunilla med dottern Erika.
2 av 6

Gunilla med dottern Erika.

PRIVAT

Dottern Erika poserar glatt bredvid Iris.
3 av 6

Dottern Erika poserar glatt bredvid Iris.

PRIVAT

Gunilla Persson firar jul med mamma Iris.
4 av 6

Gunilla Persson firar jul med mamma Iris.

PRIVAT

Erika fick paket i en jättestrumpa.
5 av 6

Erika fick paket i en jättestrumpa.

PRIVAT

Kul med paket!
6 av 6

Kul med paket!

PRIVAT

Den här julen kan bli den sista som Hollywood-frun Gunilla Persson firar med sin mamma. Därför blir det här juldagsfirandet speciellt.– Det här ska bli det finaste jag ger henne, säger Gunilla Persson.

Gunilla Persson, 51, trodde att julen 2010 skulle bli mamma Iris sista. Detta efter att ha kommit hem till en mamma som gått ner 30 kilo och en hemtjänst som vägrat be om ursäkt. Men efter att Iris följt med till Los Angeles lever hon åtminstone - och för det ska hon få en drömjul.

– Vi ska göra julen finare än någonsin. Det här kan ju vara mammas sista jul, vi vet inte om hon finns med oss nästa jul. Därför ska det här bli det finaste jag ger henne, för det här hon värd, min älskade mamma, säger Gunilla Persson.

För "Hollywood-frun" är det viktigt med gemenskap under julen. Inte minst nu, när mamma Iris behöver all den kärlek hon kan få.

– Så länge hon känner igen mig och Erika (Gunillas dotter, red anm) så är hon lycklig. Att hon känner att vi tar hand om henne och bryr oss om henne får henne att känna sig uppskattad.

"Erika tror på tomten"

Precis som alla andra amerikaner firar Gunilla Persson jul på juldagen. Då finns en plan för hur det ska gå till med tomten - mest för Erikas skull.

– Tomten kommer på juldagsmorgonen genom skorstenen, skriver hon i ett sms till Nyheter24.

– Erika tror på tomten, men för första gången på fem år kommer tomten inte personligen till henne. Nu kommer han att lägga ett paket i en jättestrumpa i stället, förklarar Gunilla Persson.

"Djupt upprörd"

Samtidigt är julen svår för Gunilla Persson - som känner ilska mot den svenska vården.

– Jag är upprörd djupt inne i själen. När jag ser på min mamma och inser att hon inte hade behövt vara i det här läget blir jag alldeles gråtfärdig, säger hon.

Bläddra i bildspelet för att se bilder från Gunillas julfirande!