Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Denzels två stora felval gav jobb åt Pitt & Clooney

- 10/03/2012, 13:08 -
1 av 5

Maurizio Gambarini/AP/Scanpix

2 av 5

Charles Sykes/AP/Scanpix

3 av 5

Peter Steffen/AP/Scanpix

4 av 5

Matt Sayles/AP/Scanpix

5 av 5

Gus Ruelas/AP/Scanpix

Denzel Washington ångrar inget under sin karriär. Men när Nyheter24 träffar honom i New York i samband med premiären av filmen "Safe House" erkänner han ändå att han tackat nej till fel roller – ett par gånger.

NEW YORK. Denzel Washington har tidigare sagt att han inte jämför sina storfilmer med varandra. Ändå finns det gånger då han tackat nej till roller som han med resultatet i hand med fördel skulle ha valt att spela.

Men Denzel är inte bitter. De missade succérollerna har resulterat i att han numera alltid läser manus ordentligt innan han avfärdar ett erbjudande och därför vågar satsa på roller i filmer med mindre budget - som svenskregisserade "Safe House".

Har du gjort någonting under din karriär som du ångrar?

– Nej. Allt som jag har har gjort i livet har tagit mig till just den stolen som jag sitter på här idag. Och det är livet, på gott och ont. Du förändrar en sak – och det valet kan i sig förändra allt. Jag menar, jag tackade nej till filmen "Se7en", och jag tackade nej till "Michael Clayton". Men jag är glad för Brad Pitts och George Clooneys skull…

Och listan fortsätter?

– Nej. Det är huvudsakligen dessa två filmer. När jag hade läst manuset till "Se7en" var mitt intryck ”Herregud, det här är för mörkt. Det är sjukt. Det är för äckligt. Jag vill inte göra den.” Men jag gjorde inte min hemläxa ordentligt. Jag insåg inte vilken fantastisk ung filmskapare David Fincher är. Så när jag väl såg den blev jag överraskad och tänkte ”Oj, den här filmen är bra.” När det kom till "Michael Clayton" minns jag hur jag satt ner med Sydney Pollack och Tony Gilroy, och jag tyckte att det var en av de bästa screenplays jag läst. Men jag sitter där i alla fall, och det jag säger till dem är ”Men om det här är så bra, varför gör inte Sydney Pollack den? Varför försöker han övertala mig att jobba med den här killen som aldrig gjort film förut? Så jag sade nej, och det var fel beslut.

Valde svenskt

Nu visas Daniel Espinosas Hollywood-debut "Safe House" på svenska biografer. På frågan vad som fick honom att välja och lita på en ung filmskapare som Espinosa svarar Denzel Washington:

– När jag såg "Snabba Cash" tänkte jag: ”Wow den här killen har en intressant syn på saker". Naturligtvis var han en filmskapare med små resurser. Han visste uppenbarligen hur man skulle göra en riktigt bra film, det vi frågade oss var: "skulle han klara av att göra en film i den här storleken"?
 

Se trailern till Daniel Espinosas film med Denzel här: