Svensk stjärna åtalas för knarkbrott på Stureplan

- 13/04/2012, 16:18 -
Artisten menar att han sparat receptbelagda tabletter för att "det är trevligt".

Artisten menar att han sparat receptbelagda tabletter för att "det är trevligt".

Scanpix/AP Photo/Jeff Chiu, File/Montage

Den välkända artisten greps på Stureplanskrog efter razzia.

STOCKHOLM. Det är inte första gången den kända artisten hamnat i trubbel. Den här gången efter att en polisrazzia genomförts på en krog på Stureplan i Stockholm, uppger Aftonbladet.se.

Enligt det åtal som nu väckts misstänks stjärnan för att ha brukat cannabis eller hasch, något som ska ha funnits i artistens receptbelagda medicin. Men stjärnan nekar till brott.

Det var en fredagskväll i slutet på september i fjol som polisen förde artisten till polisstation efter att man sett tecken på narkotikapåverkan. Enligt den anmälan som Aftonbladet tagit del av ska artisten bland annat haft spretiga fingrar, spasmer i käken, stora pupiller och kraftiga humörsvägningar.

Narkotikaklassade tabletter

Väl där ska man ha funnit 19 stycken narkotikaklassade tabletter i stjärnan medhavda necessär. Ett urinprov visade senare spår av tetrahydrocannabinol som ingår i hasch och cannabis.

Men i ett första polisförhör ska artisten ha nekat till brott.

– Det var tre månader sedan jag använde narkotika, ska artisten ha sagt - men vägrat nämna vilket typ av narkotika det gällde. Tabletterna i neccessären ska ha skrivits ut av en läkare mellan 2007 och 2008. Stärnan ska ha sparat dom med förklaringen att "det är trevligt".

Nyheter24 har sökt stjärnan utan resultat.