Många buade ut stjärnan under lördagens spelning på Peace & Love-festivalen.
1 av 4
Många buade ut stjärnan under lördagens spelning på Peace & Love-festivalen.
Rihannas stora sorg – här uppträder hon på Peace & Love-festivalen med tårar i ögonen.
2 av 4
Rihannas stora sorg – här uppträder hon på Peace & Love-festivalen med tårar i ögonen.
Rihannas mormor Dolly gick bort under lördagen.
3 av 4
Rihannas mormor Dolly gick bort under lördagen.
Vad folk inte visste var att Rihanna bara kort tid innan spelningen fått ett dödsbud.
4 av 4
Vad folk inte visste var att Rihanna bara kort tid innan spelningen fått ett dödsbud.

Uppträdde trots dödsbudet – utbuad och hånad

Det skulle bli årets konsert – men publiken buade och flydde från Rihannas spelning.


Den 24-åriga superstjärnan Rihanna skulle i lördags avsluta festivalen Peace & Love i Borlänge.

Tusentals fans hade samlats för att se sin idol. Men många blev besvikna. Rihanna var mer än 45 minuter försenad, och när spelningen väl drog igång så var det en veritabel katastrof.

– Rihanna själv är inte närvarande. Hon mumlar i vissa låtar, vissa gånger skiter hon helt i att sjunga. Hon proklamerar sin kärlek till Sverige och ber om ursäkt för de inställda spelningarna i höstas men det känns väldigt mycket som tomma ord. Vilket blir tydligt när hon sjunger Bob Marleys "Redemption Song" och tillägnar den Oslo, något som hon förvisso ber om ursäkt för efter låten men då står det helt klart att hon inte bryr sig ett skit om publiken, skriver Festival24:s redaktör Andreas Granfors som såg Rihannas konsert i lördags.

Expressens skribent Annah Björk ger Rihannas konsert två getingar och kallar konserten "en besvikelse". Aftonbladets skribent Markus Larsson är inne på samma spår – han gav Rihanna ett plus i betyg och skrev att hon var "kall, stel och trasig".

Rihanna senaste halvår har varit minst sagt hetsigt och hon har blivit en skugga av sitt forna jag. Rihanna har festat nonstop i 61 dagar, hamnat på sjukhus två gånger, missat sina flyg, synts röka gräs, gått på strippshow och chockrasat i vikt.

Efter för hårt festande hamnade stjärnan på sjukhus och fick intravenöst dropp. Men några dagar senare var hon uppe och hoppade igen. Rihannas chef och nära vän, hiphopstjärnan Jay-Z har även han uttryckt sin oro över Rihanna – och uppmanar henne att söka hjälp innan det är för sent.

Och Jiggas ultimatum är hårt – han vill att hon ska checka in på rehab. Annars riskerar hon att få sparken från hans skivbolag Def Jam.

– Rihanna har varit utom kontroll och helt spårad i flera månader nu. Hon skulle med ett plan till England förra veckan men missade det, och det blev droppen för ledningen. Jay-Z gick i taket när han fick höra det och ställde ett ultimatum. Hon är inte glad över det men känner att hon inte har något val, säger en källa till Closer Magazine.

Och i lördags, bara någon timme innan hon skulle inta scenen i Borlänge, möttes Rihanna av nästa bakslag. Hennes mormor Dolly, som hon stod mycket nära, förlorade kampen mot cancern och gick bort.

Trots att hon nåddes av dödsbudet precis innan – skriver bland annat Entertainment Wise – gick Rihanna upp på scen och spelade – och hennes smärta lös genom.

På Twitter och Facebook spekulerades det huruvida Rihanna var både full eller påverkad av andra substanser. En sak var i alla fall säker – hon var inte i toppform.

– Känner inte för att se Rihanna vara påverkad på scen under sitt gig. Vam fan lät henne gå upp på scen i det skicket, publiken flyr från Rihannas spelning, hon är för hög för att kunna sjunga ordentligt, var en tweet som snappades upp av nöjesbloggen Obeihokoawo.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!