Onsdag 25 Maj
Stockholm

Gaga dök aldrig upp

Ellinor Gravell och Agnes Broström var på plats.
1 av 3
Ellinor Gravell och Agnes Broström var på plats. Foto: Emma Malmlöf
På onsdagsmorgonen var det relativt lugnt på Åhléns.
2 av 3
På onsdagsmorgonen var det relativt lugnt på Åhléns. Foto: Emma Malmlöf
Staket och extra vakter var några säkerhetsåtgärdet som Åhléns redan då vidtagit.
3 av 3
Staket och extra vakter var några säkerhetsåtgärdet som Åhléns redan då vidtagit. Foto: Emma Malmlöf

UPPDATERAD: Lady Gaga dök aldrig upp på Åhléns City på onsdagen men före 20-tiden på kvällen ska hon ta emot fans på Grand Hotel.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Lanserar parfym

 Anledningen till det eventuella besöket är den parfym som Lady Gaga lanserar. den har redan gjort succé världen över och toppar försäljningslistorna.

UPPDATERAD: Lady Gaga dök aldrig upp på Åhléns City på onsdagen men före 20-tiden på kvällen ska hon ta emot fans på Grand Hotel.

STOCKHOLM. Hög musik pumpas ut från ett hörn inne i Åhléns Citys parfymavdelning där en DJ med nallebjörnar fastsydda på tröjan står. Några nyfikna besökare tittar in genom de stora glasfönsterna. Andra stannar för att lukta på "Fame", Gagas nya parfym som lanseras på varuhuset i dag. En röd matta har rullats ut och en fotovägg står uppställd. 

Ellinor Gravell, 18 och Agnes Broström, 19 har varit här sedan 10.30 - utan att veta om Lady Gaga faktiskt kommer att dyka upp eller inte. När Nyheter24 på onsdagsmorgonen pratade med Monica Hultgren, Åhléns informatör, jobbade man fortfarande på att få dit stjärnan. 

— Jag var här redan i går och frågade runt bland typ alla som jobbade här, säger Ellinor.

— Det verkade som att de visste någonting, men att de inte riktigt ville avslöja något.

Och här tänker de stå, till stängning om så behövs.

— Jag vill bara träffa henne, och prata med henne, berättar hon vidare.

Vad är det som gör henne så speciell?

— Det är hennes stil och att hon vågar, att hon altid är sig själv och att hon uppmuntrar andra att få vara sig själva också. Jag hade inte varit den jag är utan henne, menar Ellinor.

På vilket sätt har hon påverkat dig?

— Hon har verkligen lärt mig att det är okej att vara sig själv. Man får göra precis vad man vill och se ut hur man vill.

Agnes fyller i:

— Som hennes singel "Born this Way " det är liksom, "du är född så här och så här ska du vara och det är inget fel med det". 

Vad Gaga kommer att göra om - och när - hon väl är på plats är fortfarande oklart, men Ellinor och Agnes gissar på signering, fotografering och att hon pratar med sina fans, förhoppningsvis.

Och de är beredda att vänta.

Du får en mening, vad hade du sagt till henne?

— Man hade velat säga någonting som hon hade kunnat ta åt sig av, menar Agnes som inte riktigt kan sätta fingret på exakt vad.

— Att hon är underbar kanske.

— Jag vill bara säga att hon betyder jättemycket för mig, och bara tacka henne, säger Ellinor.

Så nu kommer ni att stå här och vänta till hon kommer, även om det är till stängning?

— Ja, säger de i kör.

Vid entrén står fler vakter än vanligt. Tjejer i peruker går runt och delar ut prov. Utanför är ett kravallstaket uppställt. Informatören på Åhléns har sedan tidigare meddelat att de är förberedda om Gaga skulle dyka upp.

I tjejernas påsar ligger två Gaga parfymer. I helgen väntar två konsterter i Globen för superstjärnan. Ellinor har köpt biljetter till båda spelningarna.

— Det är väldigt stort för mig att kunna träffa den personen som har förändrat mitt liv, säger Ellinor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela