Söndag 17 Okt
Stockholm

Mcfail - nu flyr Donken efter Katrins tjockhån

McDonalds är ett av två företag som lämnat bloggportalen Finest efter Katrins hårda inlägg.
1 av 6
McDonalds är ett av två företag som lämnat bloggportalen Finest efter Katrins hårda inlägg. Foto: Faksimil Facebook/Stella Picutres
McDonalds svarade redan en timme efter klagomålet kom.
2 av 6
McDonalds svarade redan en timme efter klagomålet kom. Foto: Faksimil Facebook
Även Lekmer tar avstånd från Katrins inlägg.
3 av 6
Även Lekmer tar avstånd från Katrins inlägg. Foto: Faksimil Facebook
Redan samma kväll skrev McDonalds att deras reklam skulle vara bortplockad.
4 av 6
Redan samma kväll skrev McDonalds att deras reklam skulle vara bortplockad. Foto: Stella Pictures
Även leksaksbutiken Lekmer avslutade sitt samarbete med Katrin.
5 av 6
Även leksaksbutiken Lekmer avslutade sitt samarbete med Katrin. Foto: FameFlynet Sweden / FameFlynet Sweden
Katrin Zytomierska är en känd provokatör.
6 av 6
Katrin Zytomierska är en känd provokatör. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Katrin Zytomierskas inlägg om 33-åriga Josephine kostar bloggportalen Finest stora intäkter. Fyra annonsörer och samarbetsparters lämnar Zytomierska och portalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tvingats radera inlägg

När Katrin Zytomierska efterlyste sin försvunna barnflicka, död eller levande, i ett inlägg på sin blogg valde Finest att plocka bort inlägget. Och det var inte första gången.

Tidigare i veckan skrev Nyheter24 om Katrin Zytomierskas, 35, hånfulla inlägg om en kvinna i en Sats-kampanj. Det har nu blivit en dyr historia. Och det är bloggportalen Finest.se som får ta smällen. Efter att stark kritik från en privatperson riktats mot sajtens annonsör McDonalds via Facebook skriver nu snabbmatskedjan att man avbryter sin annonsering på Finest.

– Genom att annonsera på Finest väljer ni att aktivt stödja denna typ av kränkande behandling och passivt stödja deras åsikter, skrev bland annat kvinnan på snabbmatskedjans Facebook-sida

Redan en timme efter klagomålet svarade McDonald's att man inte stödjer kränkande yttringar. Reklamen skulle stoppas.

– Vi avslutar vår annonsering på bloggportalen finest.se och vi räknar med att våra banners är borta under kvällen, fick man till svar. 

Men Zytomierskas inlägg får vara kvar. Trots det står Finest inte bakom de åsikter som Katrin yttrar i inlägget, enligt chefredaktören Alexander Erwik.

Detfinns inga planer på att säga upp henne som bloggare?

–Jaganser inte att det här är finest röst som talar, det är Katrinsröst. Det tycker jag man i ett modernt samhälle ska kunna isoleraoch inte bli talande för vad en sajt med fyra tusen bloggare tyckeroch tänker kring kroppsideal, säger han till Nyheter24.

Även leksaksbutiken Lekmer, fasckförbunden Unionen och mobiloperatören Tre avslutar sitt samarbetet med Katrin Zytomierska. Men hur stor ekonomisk skada Finest tagit av de avhoppade annonsörerna och samarbetsparterna kan Erwik inte svara på.

– Jag har ingen aning, vi har inte satt oss ner och kikat på det, säger han till Nyheter24.

Cancerfonden: "Inlägget direkt stötande"

På sin blogg har Katrin även en reklam för en insamling hos Cancerfonden. Hon har dock laddat ned den själv och lagt upp den, något vem som helst kan göra och inget fonden betalat henne för. Men Cancerfonden skulle gärna slippa ha den så kallade widgeten där - om de fick bestämma.

– Det Katrin Zytomierska skriver i det aktuella blogginlägget är något som Cancerfonden absolut inte vill förknippas med. Jag upplever inlägget som direkt stötande, säger organisationens PR- och pressansvarige Lars Gunnar Ericson, till Nyheter24.

Ljög om att Sats portat paret

Enligt Zytomierskas sambo Bingo Rimér, 37, har paret blivit portade hos träningskedjan Sats efter inlägget. 

– Vi tränar inte på Sats, vi är portade, skriver han på en bild publicerad på sin Instagram. 

Men det är bara lögn.

– Det är bara skitsnack. Hon får tycka vad hon vill, sedan håller vi inte med om hennes bild av en person som är hälsosam, säger Brian van den Brink, informations och pressansvarig på Sats till Nyheter24.

Se Finest reklamfilm här:


Kommentera
Kopiera länk
Dela