Carolina Gynning överklagar en skattesmäll.
1 av 6
Carolina Gynning överklagar en skattesmäll. - Foto: Robert Eklund/Stella Pictures
Carolina Gynning på premiären av Blondie.
2 av 6
Carolina Gynning på premiären av Blondie. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica/Stella Pictures
Helena af Sandeberg och Carolina Gynning.
3 av 6
Helena af Sandeberg och Carolina Gynning. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica/Stella Pictures
Carolina Gynning med pojkvännen Alexander Lydecker.
4 av 6
Carolina Gynning med pojkvännen Alexander Lydecker. - Foto: FameFlynet Sweden / David Sica/Stella Pictures
Hon slog igenom i Big Brother, som hon vann.
5 av 6
Hon slog igenom i Big Brother, som hon vann. - Foto: All Over Press/Patrik Österberg
Nu lever hon ett lugnt liv med sambon i en nyköpt villa.
6 av 6
Nu lever hon ett lugnt liv med sambon i en nyköpt villa. - Foto: FameFlynet Sweden / Yessica Thor

Bloggen avslöjar Gynnings skattebluff

Carolina Gynning försökte göra avdrag för resor, kläder och smink till ett värde av närmare 400 000 kronor. Men hon avslöjades av sin egen blogg. Nu överklagar stjärnan skattesmällen på närmare 230 000 kronor.


Avdrag för möbler

Aftonbladet skriver att Skatteverket besökt Carolina Gynnings ateljé för att leta efter möbler som hon gjort avdrag för. Bland annat en matta för 23 000 kronor.

När Skatteverkets handläggare inte såg mattan ska Gynnig påstått att den var på kemtvätt. Även ett bord från NK för 17 000 kronor saknades i ateljén.

Carolina Gynning, 34, har hamnat i blåsväder - tack vare sin egen blogg. I deklarationen för taxeringsår 2011 försökte hon göra flera avdrag för sitt företag Gynning productions, skriver Aftonbladet.

Avdragen gällde kläder, smink, möbler och resor till ett sammanlagt värde av 388 723 kronor. Men när Gynning utsattes för en skatterevision blev det bakslag.

Skatteverket granskade nämligen bland annat Gynnings blogg i samband med att hon åkte till Miami.

Handlade om research

Gynning uppgav att den resan handlade om researcharbete för boken "Laura - flickan från havet". Men på bloggen lade Gynning upp bilder vid poolen, när hon tränade och shoppade.

– Nu är jag på plats i Miami, fattar ni 25 grader varmt, coola människor my rock sister Anna, detta är livet. Jag landade klockan 17.00 Miami tid och gick raka vägen ner till poolen och kollade in läget. Det var PARTY! Men jag bara tittade på. I kväll ska jag sova, imorgon ska jag gymma, gå på spa och sen ut och äta med två coola brudar, skrev Gynning i bloggen

Att det skulle bli sol och bad hintade hon om redan innan resan.

– Innan jag satte mig på planet till Miami bestämde jag mig för att göra nya extensions. Jag vill inte komma upp ur havet med en liten page, jag vill ha ett svall som klistrar mot min brunbrända rygg, bloggade hon

Skatteverket anser därför att resan till största del var semester, skriver Aftonbladet.

Men även för en resa till Italien 2010.

– Jag ligger mest och chillar i en solstol. Vi vaknar när vi vill, tränar när vi vill och softar när vi vill. Världens skönaste semester, skrev hon då.

Gynning ska dessutom försökt dra av pengar på flera stolar och en teve som har levererats till hennes hemadress.

Överklagar beslutet

Resultaten av revisionen blev en skattesmäll på 230 000 kronor.

Nu har Gynning överklagat beslutet till Förvaltningsrätten. Hon ska dessutom ha begärt anstånd för skulden som egentligen skulle ha betalats den 12 december, skriver Aftonbladet.

Har hänt förut

Mångsysslaren har tidigare jagats av kronofogden enligt Resume, det för en obetald skatteskuld på strax över 300 000 kronor. Något som inte stämmer enligt profilen själv.

– Detta är inte sant. Ärendet gäller pengar jag flyttat vidare i en lägenhetsaffär så jag har flyttat fram skatten, men detta har tydligen inte nått skattemyndigheten. Så det är en stor missuppfattning och Skatteverket kommer att ta bort denna anmärkning genast, skrev hon då i bloggen. 

Nyheter24 söker Carolina Gynning. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

1 timme sedan
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

2 timmar sedan
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

2 timmar sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

3 timmar sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.