Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Supermodellen talar ut om depressionen och självmordstankarna

- 12/10/2015, 13:49
Supermodellen har länge plågats av depression.
1 av 3

Supermodellen har länge plågats av depression.

JDavidson/KGC Photo Agency LLP JDavidson/KGC Photo Agency LLP / Stella Pictures

Att vara en av världens mest populära kändisar gör dig inte automatiskt lycklig.
2 av 3

Att vara en av världens mest populära kändisar gör dig inte automatiskt lycklig.

Stella Pictures / Stella Pictures

Vännen och supermodellen Kate Moss blev räddningen.
3 av 3

Vännen och supermodellen Kate Moss blev räddningen.

Stella Pictures / Stella Pictures

Cara Delevingne berättar om sin depression och den hudsjukdom som länge plågat henne.

Supermodellen och skådisen Cara Delevingne är älskad av en hel värld. Nu berättar hon om att livet ändå inte behöver vara lätt. Hon har länge lidit av depression och självmordstankar.

– Jag kom till en punkt när jag blev galen. Jag var självmordsbenägen och ville inte leva längre, berättar hon på Women in the world summit i helgen.

– Jag trodde att jag var helt ensam. Även om jag insåg vilken fantastik familj jag har, men det spelade ingen roll. Jag ville bara att världen skulle svälja mig och inget verkade bättre än döden, fortsätter hon.

Efter terapi och antidepressiva mediciner hoppade stjärnan av skolan som 17-åring för att börja modella. Men stressen och pressen inom modellvärlden gjorde henne olycklig och hon utvecklade hudsjukdomen psoriasis.

– Jag kunde inte säga nej, säger hon.

Det blev vännen Kate Moss som till slut blev räddningen. Dessutom har hon upptäckt skrivande och yoga.

– Jag har ett budskap till unga tjejer om att psykiska problem och depression är inte något att skämmas för. Mitt budskap har alltid varit att accpetera dig själv, att älska sig själv och att omfamna dina brister, säger Delevingne i intervjun på Women in the world summit.

Nyligen bytte Delevingne modellkarriären mot skådespeleri och är just nu aktuell med storfilmerna "Paper Towns" poch "Pan". Dessutom är hon en av de hetaste kändisarna på sociala medier och har över 20 miljoner följare på Instagram.

Se hela intervjun nedan: