Joel Kinnaman berättar om sin tuffa uppväxt.
1 av 4
Joel Kinnaman berättar om sin tuffa uppväxt. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Joel Kinnaman i New York.
2 av 4
Joel Kinnaman i New York. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Kinnaman berättar att han och hans pappa är vänner idag.
3 av 4
Kinnaman berättar att han och hans pappa är vänner idag. - Foto: KGC Photo Agency LLP KGC Photo Agency LLP / Stella Pictures
Joel Kinnaman med sin fru Cleo Wattenström.
4 av 4
Joel Kinnaman med sin fru Cleo Wattenström. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures

Joel Kinnaman: Jag blev slagen av min pappa

Joel Kinnaman berättar om sin tuffa uppväxt och hur han blev misshandlad av sin pappa.


UPPDATERING: Joel Kinnaman har sedan artikeln publicerats gått ut och dementerat uppgifterna

Det är i en intervju med Mr Porter som Joel Kinnaman, 36, berättar om sin tuffa uppväxt och hur han fick stryk av sin pappa.

– Vi är vänner nu. Jag jobbar på en film om hans liv med en svensk regissör, och jag ska spela honom. Han blev slagen av sina föräldrar, också. I mina tonår så testade jag gränserna. Rökte gräs. Jag hade mycket ilska i mig och var osäker. Jag var väldigt smal och blev mobbad, så det kändes bra att mobba andra. Det fick mig att känna mig stark, säger han till Mr Porter.

Miljön hemma gjorde att Kinnaman drogs till ett stökigt gäng i skolan.

– Jag var inte rädd för att få stryk eftersom jag fick stryk hemma.

När Kinnaman senare ville lämna det gänget han tillhörde i skolan så tilläts han inte hoppa av.

– Varje gång jag såg dom på gatan var jag tvungen att slåss mot dom. Och om de såg mina nya kompisar som jag spelade fotboll med, så rånade dom mina kompisar och slog dom. Men mig lämnade dom ifred. Det var väldigt hårt. Jag hade mycket ångest och kunde inte äta, säger han till Mr Porter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

1 timme sedan

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

3 timmar sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

idag 07:58
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.