Arga Snickaren tar avstånd från Martin Timells handlingar.
Arga Snickaren tar avstånd från Martin Timells handlingar. - Foto: Fredrik Sandberg, TT, Bertil Ericson, TT Bild.

"Arga snickaren" om Martin Timell: "Oacceptabelt"

TV4-profilen Martin Timell anklagas för sexuella trakasserier. Nu tar Anders "Arga snickaren" Öfvergård avstånd från sin TV4-kollega.


Anders "Arga snickaren" Öfvergård, 49, har tillsammans med Martin Timell, 59, varit programledare för "Fuskbyggarna". 

Under gårdagen stod det klart att Timell tas ur tjänst på TV4, och under fredagen beslöt sig TV4 för att plocka bort alla program där Martin Timell medverkar. 

Detta efter de anklagelser som har riktats mot Timell de senaste dagarna, som gäller både rasism, homofobi och sexuella trakasserier. Flera stora profiler på kanalen har gått ut och krävt att det hela ska utredas, och nu går Öfvergård ut och tar starkt avstånd från Timell. 

"Det jag har läst och hört de senaste dagarna gör mig bestört. Som jag tidigare sagt tar jag starkt avstånd från sexism, rasism, homofobi och trakasserier. Den typen av beteende är också helt oacceptabelt på en arbetsplats. Av den anledningen kan jag givetvis inte heller arbeta med någon som trakasserar eller använder den här typen av jargong", skriver Öfvergård i ett sms till tidningen Expressen.

Det började storma rejält kring Timell i söndags, då den tidigare "Äntligen hemma"-kollegan Lulu Carter jämförde Timell med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein. 

Weinstein ska ha utnyttjat och trakasserat ett flertal kvinnor under flera decennier, och han utreds nu för en våldtäkt.

Flera anklagelser riktades sedan mot Timell, bland annat har en kvinnlig assistent berättat om hur Timell ska ha fört in sin hand under hennes trosa under en jobbfest. 

Peter Jihde kräver intern utredning: "Vi får inte vara tysta"

TV4 stoppar alla program med Martin Timell

Assistenten fick högre lön för att hålla tyst om övergreppet

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
TV4
/
Senaste nytt

Svenskiranske regissören gör drama om Trump

1 timme sedan

Köpet av Peter Jacksons teknik en flopp

1 timme sedan
Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Köpet av Peter Jacksons bolag en flopp

1 timme sedan
Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Dynamostipendiet till nattfestival

1 timme sedan
Konstnärsnämndens Dynamostipendium går till Märta, Karin och Linnéa Nylund – som driver ”European festival of the night”.

Tittarnas ilska mot Hela Sverige bakar i TV4: "Dags att sluta titta"

1 timme sedan
Det senaste avsnittet av TV4:s "Hela Sverige bakar" bjöd på storslagen dramatik, men alla tittare är inte helt nöjda med juryns beslut. "Det här avsnittets domslut förstörde hela tävlingen", skriver en person i sociala medier.

Kadefors tillbaka – första romanen på tio år

2 timmar sedan
I april nästa år kommer Sara Kadefors med boken "Silver". Det är författarens första vuxenroman på tio år. Handlingen kretsar kring manusförfattaren Ellen som försöker finna meningen med livet efter en skilsmässa och när barnen har flyttat hemifrån.