Söndag 3 Jul
Stockholm

5 filmroller som hade kunnat spelas av andra skådespelare

5 filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar.
5 filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar. Foto: Hermann J. Knippertz & Matt Sayles/TT.

Kan du föreställa dig filmen Titanic utan Leonardo DiCaprio eller Twilight utan Kristen Stewart? Så hade det kunnat se ut om regissörer och författare fått igenom sin vilja. Här är fem kända filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Emma Watson som Mia i La La Land 

Under planeringen inför filmen La La Land blev Emma Watson, känd som Hermione från Harry Potter-filmerna, erbjuden huvudrollen i filmen. Men stjärnan tvingades tacka nej – då hon inte hade tid. 

I en intervju har Emma berättat att hon redan hunnit tacka ja till rollen som Belle i Skönheten och odjuret när hon blev erbjuden rollen som Mia i La La Land. 

– Jag visste att jag hade ridlektioner, danslektioner, tre månaders sångträning, och jag visste att jag behövde vara i London för att göra det, berättar Emma i intervjun enligt Vanity Fair

Rollen gick istället till en annan Emma – nämligen Emma Stone, som dessutom vann en Oscar för rollprestationen. 

Emma Watson hade kanske kunnat vinna en Oscar om hon tackat ja till rollen. Bildkälla: Evan Agostini/TT.

Emily Browning som Bella i Twilight 

Författaren till Twilight-böckerna, Stephanie Meyer, hade en personlig önskan om vem hon ville skulle spela Bella Swan när böckerna skulle filmatiseras. Hon tyckte att den australienska skådespelerskan Emily Browning hade varit "den perfekta Bella". 

Men Emily ska ha varit osäker på om hon ens ville fortsätta sin skådespelarkarriär över huvud taget och därmed inte velat göra audition för rollen, enligt MarieClaire

Rollen gick förstås till Kristen Stewart istället – och det är svårt att tänka sig någon annan i rollen som Bella såhär i efterhand. 

Twilight-författaren såg Emily som den "perfekta Bella". Bildkälla: Francois Mori/TT.

Matthew McConaughey som Jack i Titanic 

Rollen som Jack i Titanic gjorde minst sagt Leonardo DiCaprio världskänd. Men faktum är att rollen hade kunnat gå till skådespelaren Matthew McConaughey istället. 

I en intervju på The Late Show with Stephen Colbert avslöjade nämligen Kate Winslet, som spelar Rose, att hon läste sina repliker mot Matthew när hon provspelade för rollen. 

Kate berättar i intervjun att det var fantastiskt att öva repliker med Matthew, men att det aldrig hade kunnat bli samma "Jack och Rose, Kate och Leo"-grej. 

Hade du kunnat se Matthew som Jack i Titanic? Bildkälla: Richard Shotwell/TT.

Britney Spears som Allie i The Notebook 

Det är många som har filmen The Notebook som favorit kärleksfilm. Under inspelningen av filmen hade dessutom huvudrollsinnehavarna Ryan Gosling och Rachel McAdams så pass bra kemi att de började dejta i verkligheten. 

Men i en intervju med Entertainment Tonight berättar Ryan att han provfilmade med pop-prinsessan Britney Spears inför filmen. 

Om Britney hade fått rollen som Allie hade det inte varit första gången hon och Ryan medverkat i samma projekt. De var nämligen båda med i Mickey Mouse Club på Disney Channel samtidigt. 

– Jag hade inte träffat henne sen hon var typ 12 år... Så hon hade vuxit upp och hon var väldigt duktig faktiskt, berättar Ryan i intervjun.

Britney hade kunnat spela mot Ryan Gosling i The Notebook. Bildkälla: Matt Sayles/TT.

Ryan Gosling som Christian Grey i Fifty Shades of Grey 

På tal om Ryan Gosling. Den blonda hunken var tänkt att spela Christian Grey i Fifty Shades of Grey-filmerna, men han var inte intresserad. 

Därför gick rollen istället till Jamie Dornan

Hade du velat se Ryan som Christian Grey? Bildkälla: Charles Sykes/TT.
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.