5 filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar.
5 filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar. - Foto: Hermann J. Knippertz & Matt Sayles/TT.

5 filmroller som hade kunnat spelas av andra skådespelare

Kan du föreställa dig filmen Titanic utan Leonardo DiCaprio eller Twilight utan Kristen Stewart? Så hade det kunnat se ut om regissörer och författare fått igenom sin vilja. Här är fem kända filmroller som hade kunnat spelas av andra skådisar.


Emma Watson som Mia i La La Land 

Under planeringen inför filmen La La Land blev Emma Watson, känd som Hermione från Harry Potter-filmerna, erbjuden huvudrollen i filmen. Men stjärnan tvingades tacka nej – då hon inte hade tid. 

I en intervju har Emma berättat att hon redan hunnit tacka ja till rollen som Belle i Skönheten och odjuret när hon blev erbjuden rollen som Mia i La La Land. 

– Jag visste att jag hade ridlektioner, danslektioner, tre månaders sångträning, och jag visste att jag behövde vara i London för att göra det, berättar Emma i intervjun enligt Vanity Fair

Rollen gick istället till en annan Emma – nämligen Emma Stone, som dessutom vann en Oscar för rollprestationen. 

Emma Watson hade kanske kunnat vinna en Oscar om hon tackat ja till rollen. Bildkälla: Evan Agostini/TT.

Emily Browning som Bella i Twilight 

Författaren till Twilight-böckerna, Stephanie Meyer, hade en personlig önskan om vem hon ville skulle spela Bella Swan när böckerna skulle filmatiseras. Hon tyckte att den australienska skådespelerskan Emily Browning hade varit "den perfekta Bella". 

Men Emily ska ha varit osäker på om hon ens ville fortsätta sin skådespelarkarriär över huvud taget och därmed inte velat göra audition för rollen, enligt MarieClaire

Rollen gick förstås till Kristen Stewart istället – och det är svårt att tänka sig någon annan i rollen som Bella såhär i efterhand. 

Twilight-författaren såg Emily som den "perfekta Bella". Bildkälla: Francois Mori/TT.

Matthew McConaughey som Jack i Titanic 

Rollen som Jack i Titanic gjorde minst sagt Leonardo DiCaprio världskänd. Men faktum är att rollen hade kunnat gå till skådespelaren Matthew McConaughey istället. 

I en intervju på The Late Show with Stephen Colbert avslöjade nämligen Kate Winslet, som spelar Rose, att hon läste sina repliker mot Matthew när hon provspelade för rollen. 

Kate berättar i intervjun att det var fantastiskt att öva repliker med Matthew, men att det aldrig hade kunnat bli samma "Jack och Rose, Kate och Leo"-grej. 

Hade du kunnat se Matthew som Jack i Titanic? Bildkälla: Richard Shotwell/TT.

Britney Spears som Allie i The Notebook 

Det är många som har filmen The Notebook som favorit kärleksfilm. Under inspelningen av filmen hade dessutom huvudrollsinnehavarna Ryan Gosling och Rachel McAdams så pass bra kemi att de började dejta i verkligheten. 

Men i en intervju med Entertainment Tonight berättar Ryan att han provfilmade med pop-prinsessan Britney Spears inför filmen. 

Om Britney hade fått rollen som Allie hade det inte varit första gången hon och Ryan medverkat i samma projekt. De var nämligen båda med i Mickey Mouse Club på Disney Channel samtidigt. 

– Jag hade inte träffat henne sen hon var typ 12 år... Så hon hade vuxit upp och hon var väldigt duktig faktiskt, berättar Ryan i intervjun.

Britney hade kunnat spela mot Ryan Gosling i The Notebook. Bildkälla: Matt Sayles/TT.

Ryan Gosling som Christian Grey i Fifty Shades of Grey 

På tal om Ryan Gosling. Den blonda hunken var tänkt att spela Christian Grey i Fifty Shades of Grey-filmerna, men han var inte intresserad. 

Därför gick rollen istället till Jamie Dornan

Hade du velat se Ryan som Christian Grey? Bildkälla: Charles Sykes/TT.
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.