Bianca Ingrosso, 26, berättar ärligt om sin bulimi i sin senaste vlogg.
Bianca Ingrosso, 26, berättar ärligt om sin bulimi i sin senaste vlogg. - Foto: Stella Pictures och Skärmavbild/Youtube

Bianca Ingrosso öppnar upp om bulimin: "Tandköttet är förstört"

Bianca Ingrosso, 26, har de senaste åren varit öppen med att hon haft problem med bulimi, men har varit restriktiv med detaljer kring sitt mående. I sin senaste vlogg berättar hon dock öppenhjärtigt om den senaste tidens tuffa kamp mot ätstörningen.


Få influencers är så öppenhjärtiga som Bianca Ingrosso, 26 – på både gott och ont. 

I sin senaste vlogg berättar hon om hur hon är missnöjd med sin medverkan i podcasten "Två Meter Dumheter" där hon delade med sig av både det ena och andra. Läs mer om det här.

Men i samma vlogg berättar hon också om hur hon, sedan en tid tillbaka, haft det riktigt tufft med sin bulimi, men att hon valt att inte prata om det – tills nu.

Bianca Ingrosso: "Vill lätta på någonting"

Enligt Bianca Ingrosso är det många av hennes följare som ber henne om råd för deras egna, eller anhörigas, ätstörningar, vilket hon inte känt sig bekväm med att ge tidigare.

Bianca Ingrosso. Foto: Stella Pictures

– Jag har verkligen avstått från att prata om bulimi den senaste tiden, för jag tycker inte att det är rättvist mot mig själv eller er att sitta och prata och predika om någonting som jag inte lever upp till, förklarar hon i vloggen och fortsätter:

– Men jag har tänkt lite och kommit fram till att jag vill lätta på någonting. 

"Ditt tandkött är förstört"

Influencern berättar sedan om hur hennes bulimi, med de syror i munnen som den medför, orsakat stor skada på hennes tänder och tandkött.

– När jag varit hos min tandläkare har han ju sagt till mig flera gånger att "ditt tandkött är förstört" och det ser inte bra ut, säger hon i vloggen.

Bianca Ingrosso öppnar upp om bulimin i sin vlogg. Foto: Skärmavbild/Youtube

Vidare förklarar Bianca, med tårar i ögonen, hur tankar kring ätstörningen ibland kan uppta timmar ur hennes vardag och gör henne utmattad.

– Sen är jag helt slut efter. Jag är helt svullen efter. Jag har liksom andnöd efter. Hatar mig själv efter. Halva min dag går då åt det här och det är inte frihet, konstaterar hon och berättar att hon den senaste tiden drabbats av panikattacker.

"Man ska inte gå och bära på det"

I sin vlogg betonar Bianca Ingrosso dessutom, vid upprepade tillfällen, vikten av att prata med en psykolog eller någon som är kunnig inom just ätstörningar om man är drabbad.

Hon får då medhåll från mamma Pernilla Wahlgren, 53.

Pernilla Wahlgren. Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Det bästa är att prata med någon. Prata med dina föräldrar. Kan du inte prata med dem, prata med skolkuratorn eller vänner, säger hon i vloggen och fortsätter:

– Man ska inte gå och bära på det.

Behöver du hjälp med en ätstörning?

Det går att bli frisk från en ätstörning och det finns hjälp att få på vägen. Nedan är några av de stödlinjer och chattstöd som finns för drabbade och närstående:

Ätstörningslinjen hos Frisk & Fri, för dig som själv är drabbad av en ätstörning: 020 – 20 80 18

Närståendelinjen hos Frisk & Fri, för dig som är närstående till någon med en ätstörning:  0200 – 125 085

Chattstöd hos Frisk & Fri.

Chattstöd hos den ideella föreningen SHEDO.

Läs mer om ätstörningar och den hjälp du kan få på 1177.se

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allman Brothers-grundare död

2 timmar sedan

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

3 timmar sedan
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

idag 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

idag 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

idag 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Råkade Bianca Ingrosso precis avslöja sitt hemliga konto?

idag 14:56
Det är många där ute som har så kallade "spion-konton" på Instagram för att kunna följa folk utan deras vetskap. Men var det nu som Bianca Ingrosso råkade avslöja sitt?