Söndag 28 Nov
Stockholm

Edvin Törnblom fick hem brev från Kronofogden: "Det är katastrof"

Edvin Törnblom och Johanna Nordström driver succépodcasten "Ursäkta" tillsammans
Edvin Törnblom och Johanna Nordström driver succépodcasten "Ursäkta" tillsammans. Foto: Stina Stjernkvist/TT/Stella Pictures

Mitt under en pågående tv-inspelning började Edvin Törnbloms telefon ringa nonstop. När han till slut svarade kom hans mamma med något oväntade besked – han hade fått brev från Kronofogden.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I slutet på mars förra året släpptes det första avsnittet av podcasten "Ursäkta", där komikern Johanna Nordström, 25, och nöjesprofilen Edvin Törnblom, 25, återberättar den gångna veckans allra roligaste anekdoter.

Podcasten har gjort succé i mediavärlden och är idag en av de största poddarna i hela Sverige, med en räckvidd på över 230 000 personer i veckan.

Och de stora framgångarna lönar sig ordentligt, visar det sig. Här kan du läsa mer om Edvin och Johannas inkomster och tillgångar.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Edvin Törnblom: "Det är katastrof"

Därför var det nog många poddlyssnare som blev lite förvånade när det i veckans poddavsnitt uppdagar sig att Edvin fått ett rätt oönskat brev på posten.

– På tal om att missa samtal, jag har så hamnat hos Kronofogden. Eller nej det har jag faktiskt inte, men jag har typ det, det är katastrof, säger Edvin i podden.

Mitt under en inspelning började hans mamma plötsligt ringa upprepade gånger. Edvin, som till slut blev lite orolig att något hänt, lyckades pausa inspelningen för att svara på hennes samtal.

– Så till slut ringer jag upp och då säger hon "är det någon runt omkring dig som hör vad vi pratar om?" och jag säger "vad är det du ska säga nu, vad är det som har hänt?", eftersom det står ett filmteam på 50 personer och väntar på mig. Då säger hon "Edvin, du har fått ett brev från Kronofogden", berättar Edvin i podcasten.

Allt är ett missförstånd – menar Edvin

Men allt är ett enda stort missförstånd, menar Edvin Törnblom. Ett företag han arbetat med ska ha haft problem med sin fakturahantering, vilket gjorde hans inbetalning försenad. 

Allt resulterade i ett ärende hos Kronofogden, som enligt honom själv är helt under kontroll.

– Jag har pratat med Sergel, jag har pratat med Kronofogden, jag har pratat med alla inblandade,  Så det här brevet som kommit hem är bara en eftersläpning, men mamma tror då att mitt liv är över, säger Edvin i veckans "Ursäkta".

Vi håller tummarna för att Edvin Törnblom har rätt!

Kommentera
Kopiera länk
Dela