Söndag 28 Nov
Stockholm

Einárs mammas första ord om sonens död: "Vi älskar dig så mycket"

Rapparen Einár blev 19 år gammal
Rapparen Einár blev 19 år gammal. Foto: Jessica Gow/TT/TV4

Sent i torsdags blev rapparen Nils "Einár" Grönberg skjuten till döds i Hammarby Sjöstad i södra Stockholm. Nu uttalar sig hans mamma Lena Nilsson om sonens död för första gången.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Strax före klockan elva i torsdags förra veckan inkom uppgifter om en skjutning i Hammarby Sjöstad i Stockholm. En person hade träffats med flera skott och avled omkring 00.45 av sina skador.

Under fredagen kan polisen bekräfta för Mitt i att det var den prisbelönte rapparen Einár, vars riktiga namn var Nils Grönberg, som blev skjuten i dådet. Nätverkskriminalitet antas ligga bakom dödsskjutningen. 

Polisen har inlett en förundersökning om mord, men har inte gjort några gripanden ännu.

Läs mer om dödsskjutningen här.

Mammans första ord om Einárs död

Nu uttalar sig Einárs mamma Lena Nilsson för första gången om sonens dödsfall. I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar hon om saknaden och sorgen efter Nils.

"Nils levde med sin familj och sina vänner i kärlek. Nu består tro, hopp och kärlek", skriver Lena i inlägget – och passar på att rikta ett tack till de som funnits där för familjen sedan dådet.

Mamma Lena är inte den enda som uttryckt sorg och saknad sedan dödsskjutningen. Här kan du läsa mer om kändisarna och branschkollegorna som sörjer den avlidne rapparen.

Fakta om Nils "Einár" Grönberg:

Rapparen Einár  vars riktiga namn var Nils Grönberg, slog igenom år 2019 med låten "Katten i trakten", bara 16 år gammal. Samma år vann han sitt första pris på P3-Guld i kategorin "Årets låt" med samma låt.


Sedan dess har framgångarna avlöst varandra och blev på kort tid Einár en av Sveriges mest framstående rappare. Han har släppt fyra album och medverkat på låtar med bland andra Dree Low och Hov1.

Einár växte upp i Enskededalen i södra Stockholm, ett område där polisen identifierat gängkriminella nätverk och grupperingar. Han refererade ofta till vapen och våld i sina låtar, och har sagt att han skildrade verkligheten i området där han växte upp.

Rapparen blev under våren 2020 kidnappad av personer ur det så kallade Vårbynätverket och var kallad för att vittna mot nätverket i Hovrätten under nästa vecka.

Strax före klockan 23 den 21 oktober sköts Einár till döds i Hammarby Sjöstad. Han blev 19 år gammal.

Kommentera
Kopiera länk
Dela