Lördag 27 Nov
Stockholm

Här är boken som sägs ha förutspått Biancas framtid: ”Sjukt"

Bianca Ingrosso är i chock efter att ha läst Anders de la Mottes bok "Höstdåd".
Bianca Ingrosso är i chock efter att ha läst Anders de la Mottes bok "Höstdåd". Foto: Magnus Liljegren/Stella Pictures och Instagram/biancaingrosso

En kriminalroman från 2017 har lämnat Bianca Ingrosso i chock. En viss karaktär i boken är nämligen kusligt lik influensern själv, och följer i stort sett exakt samma yrkesbana – trots att den gavs ut redan innan Bianca ens inlett sin karriär så som den ser ut i dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under de senaste åren har Bianca Ingrosso, 26, skördat framgång efter framgång. Att karriären gått spikrakt uppåt har minst sagt blivit tydligt sett till den förmögenhet hon byggt upp. Läs mer om det här.

Den forna bloggaren har sedan slutet av 2016 synts i realityserien ”Wahlgrens värld”, och två år senare tog Bianca plats i ”Talang”-juryn på TV4. Samma år, i november 2018, lanserade hon dessutom sminkmärket Caia Cosmetics. 

Men redan innan Bianca blev en av Sveriges största tv-profiler och entreprenörer gavs en kriminalroman ut – och den innehåller häpnadsväckande likheter med 26-åringens liv och karriär. 

Bianca Ingrosso om boken Höstdåd: ”Helt jävla sjukt”

I en story på Instagram delar Bianca Ingrosso med sig av ett utdrag ur boken, tillsammans med sin reaktion på texten.

”Det här är så JÄVLA JÄVLA SJUKT!!! Jag har sett denna bok i flera års tid och blev påmind nu idag av en följare. Detta är alltså från en bok (minns tyvärr inte namn) som släpptes 2016 alltså 3 år innan jag släppte CAIA. Asså på riktigt detta är det sjukaste”, skriver hon.

Bianca Ingrosso. Foto: Stella Pictures

Vad är det då som fått Bianca att reagera så starkt? Jo, det är kriminalromanen ”Höstdåd” av Anders de la Motte från 2017. Mer specifikt rör det sig om en minst sagt uppseendeväckande beskrivning av en av bokens karaktärer:

”Caia Bianca. Hon är dokusåpakändis, turned bloggare, turned business-woman. Har ett eget sminkmärke, brukar döma talangprogram på TV?”

Foto: Skärmavbild/Instagram/biancaingrosso

Som om att det inte vore nog ska denna Caia Bianca inte vara främmande för skönhetsingrepp såsom fillers – något som den verkliga Bianca varit öppen med att hon använder sig av. Läs mer om det här. 

Författaren Anders de la Motte: ”Rolig slump”

Även Anders de la Motte, som alltså skrivit boken, har uppmärksammats på likheterna mellan karaktären och Bianca Ingrosso av flera läsare.

– Det var någon som frågade mig om boken var sponsrad. Eller ”har hon snott av dig eller har du snott av henne?”, berättar en skrattande de la Motte för Nyheter24 och fortsätter:

– Och jag kan direkt säga att det definitivt inte rör sig om något sponsrat. Jag och Bianca känner inte varandra. Vi har aldrig träffats.

Författaren Anders de la Motte till vänster. Foto: Stella Pictures

Faktum är att karaktären Caia Bianca blev till 2016, innan Bianca blev realityprofil med hela svenska folket i ”Wahlgrens värld”.

– Jag tänkte inte på Bianca Ingrosso alls, utan det var en ren, och väldigt rolig, slump, säger de la Motte och förklarar vidare:

– Karaktären heter ju egentligen Carina Pedersen, men hon återuppfinner sig själv i boken och byter namn. Så Caia var någon slags förkortning av Carina, och Bianca tyckte jag nog bara lät som ett snazzy och bra efternamn på en bloggperson. 

Författaren, som tar sammanträffandet med ro, konstaterar att han och 26-åringen i alla fall tycks vara överens om att Caia är ”ett kanonnamn”.

– Jag får nog skicka ett signerat exemplar av boken till henne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela