Tisdag 16 Aug
Stockholm

Svenska kändisarna som blivit av med körkortet: "That's life"

Nyheter24 listar sju kändisar som fått körkortet indraget.
Nyheter24 listar sju kändisar som fått körkortet indraget. Foto: Noella Johansson/TT, Stina Stjernkvist/TT och Lars Pehrson/SvD/TT

En hel rad kändisar har hamnat i klammeri med rättvisan när de kört på de svenska vägarna. Nyheter24 listar sju kända profiler som begått så pass allvarliga trafikförseelser att de blivit av med sina körkort.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns ett helt gäng svenska kändisar som genom åren begått brott – och till och med hamnat bakom lås och bom. Läs mer om det här.

Bland dessa finns det en rad välkända profiler som, på grund av allt från fortkörning till rattfylla, fått körkortet indraget. Nyheter24 listar sju av dem. 

1. Darin Zanyar körde för fort och förlorade körtet

I juli 2008 var artisten Darin Zanyar, 34, på väg till en färja som skulle ta honom och hans team till Tyskland där en fotografering skulle äga rum.

Darin Zanyar. Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Men på E4:an utanför Nyköping gick det alldeles för snabbt när Darin satt bakom ratten. Mer specifikt körde han i 140 kilometer i timmen där hastighetsbegränsningen var 110 kilometer i timmen, och därmed blev han av med körkortet direkt på plats.

– Vad ska jag säga? That’s life. Det var otroligt dumt av mig att köra för fort, men det bara blev så, sade han till Aftonbladet vid tidpunkten. 

2. Rickard Olsson körde rattfull 

Det var i februari 2020 som den folkkära programledaren Rickard Olsson, 54, stoppades av polis och åkte dit för rattfylleri. 

Rickard Olsson. Foto: Noella Johansson/TT

– Även om jag känner mig moraliskt förkastlig, så är jag ju fortfarande människa. Jag är inte den första och jag är inte den sista, men det är absolut första och sista gången för mig, sade han då till Expressen

Tv-profilen fick sitt körkort indraget i ett år efter händelsen. Läs mer om hur han förklarade rattfyllan här.

3. Fredrik Wikingsson åkte dit för fortkörning

I samband med att programledaren Fredrik Wikingsson, 48, tillsammans med sin parhäst Filip Hammar, 46, körde hem till Stockholm från ett företagsgig i Örebro i januari 2020 gick det för fort. 

En polisbil stoppade tv-duon och Fredrik fick en bot på 3 600 kronor, samt sitt körkort indraget. 

Fredrik Wikingsson. Foto: Erik Simander/TT

– Det var en kilometer för snabbt. Det var noll trafik och bra väglag och mitt i natten, berättade han senarei ”Filip & Fredrik Podcast” och konstaterade vidare:

– Jag känner mig som en pajas.

4. Pernilla Wahlgren körde i 110 på 70-väg

I oktober 2019 var artisten och tv-profilen Pernilla Wahlgren, 53, ute på vägarna – men det gick alldeles för fort. Hon körde nämligen i 108 kilometer i timmen på en 70-väg, vilket resulterade i att hon fick sitt körkort indraget i två månader.

Pernilla Wahlgren. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det var dock inte första gången Pernilla körde för fort. Läs mer om det här.

5. Tommy Körberg körde rattfull och fick fängelse

I april 2002, efter en personalfest på Cirkus i Stockholm, tog den folkkära artisten Tommy Körberg, 73, bilen hem – trots att han druckit alkohol. 

Konsekvensen efter att ha kört med över en promille alkohol i blodet blev en månads fängelse och att hans körkort drogs in i 18 månader. Sedan rattfylledomen har Tommy inte haft körkort.

Tommy Körberg. Foto: Erik Simander/TT

– Alla har vi en tabbe-kvot att fylla. Nu har jag förhoppningsvis fyllt min, sade artisten till Aftonbladet efter att domen fallit. 

6. Suzanne Reuter körde för fort två gånger

I november 2011 blev skådespelaren Suzanne Reuter, 69, stoppad av polis efter att ha kört i 124 kilometer i timmen på en 90-väg. Resultatet blev både böter och indraget körkort i två månader.

Även ett år tidigare åkte Suzanne dit för fortkörning. Då fångades hon på en fartkamera när hon körde sex kilometer för fort på en 50-väg. 

Suzanne Reuter. Foto: Claudio Bresciani/TT

7. Hanif Balis körkort blev indraget på plats

När riksdagspolitikern Hanif Bali (M), 34, var ute på vägarna i maj 2021 gick det för fort bakom ratten. På en 90-väg körde Bali i 124 kilometer i timmen.

Hanif Bali. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

”Blir kommunalt en månad framåt. Dumt och finns inga ursäkter såklart”, skrev han på Twitter efter att körkortet blivit indraget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.