Tisdag 30 Nov
Stockholm

Johanna Nordströms hårda ord efter Caia-kritiken: "Fucking töntar"

Caia Cosmetics julkalender kommer på tal i podcasten "Ursäkta".
Caia Cosmetics julkalender kommer på tal i podcasten "Ursäkta". Foto: Stina Stjernkvist/TT och Instagram/caiacosmetics

På sistone har det stormat rejält kring Bianca Ingrosso, 26, och den julkalender som hennes sminkföretag Caia Cosmetics lanserat. Nu uttalar sig komikern Johanna Nordström om det hela – och hon är inte nådig med sina ord.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var i oktober som Bianca Ingrosso, 26, och hennes sminkföretag Caia Cosmetics, under storslagna former, lanserade sin första julkalender.

Men när produkten väl börjat landa i kundernas brevlådor lät kritiken inte vänta på sig. 

Kunderna rasade mot Caias julkalender 

På Instagram fylldes Caia Cosmetics kommentarsfält av missnöjda kunder.

"Fruktansvärt dåligt med kalendern. Tycker otroligt synd om yngre tjejer som kanske har sparat ihop pengar för att kunna köpa den här och kommer få denna skiten", skrev en av ett hundratal personer som rasade över julkalenderns innehåll.

Kalendern innehöll nämligen reseförpackningar, vilket många kunder inte tyckte framgick innan de köpte den. Läs mer om innehållet här.

Bianca Ingrosso: "Längesen jag var såhär ledsen"

Efter flera dagar av kritik mot julkalendern gick Bianca Ingrosso till slut ut på Instastory och bemötte de missnöjda kunderna och bad om ursäkt.

Bildkälla: Instagram/biancaingrosso

– Det var länge sedan jag var såhär ledsen, och inte för att det är synd om mig utan för att det finns människor där ute som tror att vi har några intentions som inte finns, sade hon bland annat.

Läs hela Biancas svär här.

Caia Cosmetics anmäls till Konsumentverket

Det hela slutar dock inte där. Under onsdagen kunde Nyheter24 avslöja att Konsumentverket tagit emot hela 24 anmälningar, där Caia Cosmetics anklagas för vilseledande marknadsföring gällande julkalender, bara sedan 27 oktober.

"Det känns hemskt att så många lagt så mycket pengar på detta och så känns allt som en bluff", står det i en anmälan till Konsumentverket.

Johanna Nordström i Ursäkta: "Fucking töntar"

Alla är dock inte kritiska mot Caia Cosmetics julkalender och dess innehåll. Bland dem finns komikern och podcastprofilen Johanna Nordström, 25.

I den populära podcasten "Ursäkta", som Johanna driver tillsammans med nöjesprofilen Edvin Törnblom, 25, kommer nämligen kalendern på tal – och bägge två går till Bianca Ingrossos och sminkföretagets försvar.

Edvin Törnblom och Johanna Nordström. Foto: Stina Stjernkvist/TT

– Jag är mot alla som är arga, säger Johanna i podcasten och får medhåll från Edvin.

– Folk är fucking töntar. Förlåt, men när folk är såhär ”jag vill ha en highlighter, jag vill ha en bronzer”… Asså vet du vad, köp det! Om du så fucking gärna vill ha det, gå in på deras hemsida och köp det, fortsätter hon.

Edvin Törnblom: "Caia är liksom inte Loréal"

Även Edvin menar att det inte går att kräva av Caia Cosmetics att kalendern ska anpassas efter allas önskemål.

– Det går jättebra för Caia, men Caia är inte liksom Loréal. Det är inget såhär multimiljardärsbolag som finns över hela världen, så de har kanske inte möjlighet att göra en anpassad fucking julkalender till alla, säger han i podcasten. 

Han menar också att kritiken mot Caia Cosmetics, och hoten som ska ha riktats mot Bianca Ingrosso, är "helt blown out of proportion".

– Kritiken har noll basering i verkligheten, säger han. 

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela