Lördag 27 Nov
Stockholm

Influensern besökte godisfabrik – nu rasar följarna på grova hygienbrottet

Klara Elvgren publicerade en video från Grahns konfektyr-fabriken under söndagen
Klara Elvgren publicerade en video från Grahns konfektyr-fabriken under söndagen. Foto: Youtube/Skärmavbild

Ett Youtubeklipp där Klara Elvgren besöker "Grahns konfektyrs" fabrik har väckt starka reaktioner på sociala medier. I videons syns hon äta godis direkt från produktionen, med lösnaglar utan handskar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I söndags publicerade influensern Klara Elvgren, även känd under smeknamnet "Tanbyklara" en vlogg på Youtube där hon besöker godisfabriken Grahns konfektyr. 

I den syns hon strosa runt mellan produktionsleden i sällskap av bolagets vd Jesper Lööw, för att vid flera tillfällen stanna till och provsmaka godiset. 

Foto: Youtube/Skärmavbild
Foto: Skärmavbild/Youtube

Kritiken mot godisfabriken

Och det är just det som väckt reaktioner på flera håll. 

Klara bär nämligen inga handskar – och ses vid ett tillfälle slicka på sina fingrar när hon provsmakar hockeypulver, för att kort senare använda samma hand för att ta i annat godis, vilket Bloggbevakning var först att rapportera om.

Foto: Skärmavbild/Youtube
Foto: Skärmavbild/Youtube

Kritiken har också grundat sig i att hon har långa lösnaglar inne i fabriken. Just det är ofta förbjudet för personal inom vård- och livsmedelsbranschen, då de lätt samlar på sig svåråtkomlig smuts. 

Klara Elvgren syns tvätta händerna en gång i videons början. Om det sker flera gånger under studiebesöket, och huruvida hennes telefon desinfekteras innan den tas med in i produktionslokalerna, framgår inte i videon.

Foto: Skärmavbild/Youtube

Nu kommenterar Grahns konfektyr kritiken

På sin Instagram har Grahns konfektyr kommenterat händelsen, och uttrycker att de är inte stolta över var fokus riktades i Youtubevideon. 

"Det som inte tydligt framkom i videon var att Klara tvättade händerna upprepade gånger under besöket och mellan avdelningsbyten. Rena händer är att föredra före handskar, som kan ge en ”falsk trygghet”", skriver de i inlägget – och betonar att eventuella fabriksbesök i framtiden kommer vara tydligare med att visa just det.

Vd:n bemöter kritiken

Nyheter24 har varit i kontakt med Anna Linder, kvalitetsschef på Grahns konektyr, som inte vill kommentera händelsen, utan hänvisar till vd:n Jesper Lööw. Här kan du läsa hans svar på kritiken.

Vi har sökt Klara Elvgren utan framgång. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela