Klara Elvgren publicerade en video från Grahns konfektyr-fabriken under söndagen
Klara Elvgren publicerade en video från Grahns konfektyr-fabriken under söndagen - Foto: Youtube/Skärmavbild

Influensern besökte godisfabrik – sen rasade följarna

Ett Youtubeklipp där Klara Elvgren besöker "Grahns konfektyrs" fabrik har väckt starka reaktioner på sociala medier. I videons syns hon äta godis direkt från produktionen, med lösnaglar utan handskar.


I slutet på november 2021 publicerade influensern Klara Elvgren, även känd under smeknamnet "Tanbyklara" en vlogg på Youtube där hon besökte godisfabriken Grahns konfektyr. 

I den syns hon strosa runt mellan produktionsleden i sällskap av bolagets vd Jesper Lööw, för att vid flera tillfällen stanna till och provsmaka godiset. 

Foto: Youtube/Skärmavbild
Foto: Skärmavbild/Youtube

Kritiken mot godisfabriken

Och det var just det som väckte reaktioner på flera håll. 

Klara bar nämligen inga handskar – och sågs vid ett tillfälle slicka på sina fingrar när hon provsmakade hockeypulver, för att kort senare använda samma hand för att ta i annat godis, vilket Bloggbevakning var först att rapportera om.

Foto: Skärmavbild/Youtube
Foto: Skärmavbild/Youtube

Kritiken har också grundat sig i att hon bar långa lösnaglar inne i fabriken. Just det är ofta förbjudet för personal inom vård- och livsmedelsbranschen, då de lätt samlar på sig svåråtkomlig smuts. 

Klara Elvgren syntes tvätta händerna en gång i videons början. Om det skedde flera gånger under studiebesöket, och huruvida hennes telefon desinfekterades innan den togs med in i produktionslokalerna, framgick inte i videon.

Foto: Skärmavbild/Youtube

Nu kommenterar Grahns konfektyr kritiken

Grahns konfektyr kommenterade händelsen på sin Instagram, och uttryckte att de var inte stolta över var fokus riktades i Youtubevideon. 

"Det som inte tydligt framkom i videon var att Klara tvättade händerna upprepade gånger under besöket och mellan avdelningsbyten. Rena händer är att föredra före handskar, som kan ge en ”falsk trygghet”", skriver de i inlägget – och betonar att eventuella fabriksbesök i framtiden kommer vara tydligare med att visa just det.

Vd:n bemöter kritiken

Nyheter24 kontaktade bolagets vd Jesper Lööw. Här kan du läsa hans svar på kritiken.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Celine Dion om sjukdomen: Hoppas på mirakel

2 timmar sedan

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

igår 21:37
Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.

Aboriginer får tillbaka spjut – efter 250 år

igår 20:50
Fyra aboriginska spjut som togs från Australien till England av den brittiske upptäcktsresanden James Cook och hans besättning 1770 har återlämnats till Australiens urbefolkning.

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

igår 19:20
Han fick sitt genombrott som detektiven Remington Steele i tv på 1980-talet. Nu ska Pierce Brosnan spela brottsutredare igen. Den irländske skådespelaren får huvudrollen när boksuccén "Torsdagsmordklubben" filmatiseras.

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

igår 16:30
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

igår 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.