Pernilla Wahlgren fick ett oväntat telefonsamtal – från ministern
Pernilla Wahlgren fick ett oväntat telefonsamtal – från ministern - Foto: Sören Andersson/TT/Stella Pictures

Därför blev Pernilla Wahlgren plötsligt uppringd av kulturministern

Pernilla Wahlgren är riktigt över de nya coronarestriktionerna, som hon anser förstör för underhållningsbranschen. Och till slut gav hennes högljudda missnöje på sociala medier utdelning – när telefonen plötsligt ringde.


Pernilla Wahlgren, 54, har minst sagt många bollar i luften. Hon jonglerar mammaliv med poddande, realitytv och en Sverigeturné med scenföreställningen "Pernilla Wahlgren har fått hybris".

För ett tag sedan var hennes pojkvän Christian Bauer i publiken när Pernilla uppträdde, och hans reaktion var minst sagt känslosam. Mer om det kan du läsa här.

Regeringen inför hårdare restriktioner mot covid-19

Men det showandet satte regeringen, med statsminister Magdalena Andersson (S) och socialminister Lena Hallengren (S) stopp för strax innan jul, när de införde nya coronaåtgärder i samhället.

Bakgrunden till de nya restriktionerna var den ökade smittspridningen av covid-19, och särskilt den nya varianten omicron, som sedan dess har fortsatt att spridas i rekordtempo.

Mer om smittoläget i Sverige, och de nya restriktionerna som träder i kraft onsdagen den 12 januari kan du läsa här.

Pernilla Wahlgren: "En katastrof"

Coronaåtgärderna som infördes den 22 december togs inte emot väl av realitydrottningen Pernilla Wahlgren, som snabbt vände sig till Instagram för att ventilera sina åsikter. 

"Man ska inte ropa hej tydligen... Avstånd på publiken. Över 500 pers gör att vi inte kan köra... Vi har en utsåld turné med fullsatta hus med över 500 pers. Vi kan inte välja ut de få som får komma", skriver en upprörd Pernilla och fortsätter:

"Detta är återigen en katastrof för branschen!!"

Kulturminister Jeanette Gustafsdotter (S). Foto: Jessica Gow/TT

Instagramilskan mot kulturministern

Sedan dess har Pernilla Wahlgren inte varit sen med att rikta kritik mot restriktionerna, både på sociala medier och i sin podcast "Wahlgren & Wistam". 

I en storyuppdatering på Instagram under måndagen vände sig Pernilla direkt till den nytillträdda kulturministern Jeanette Gustafsdotter (S). 

Foto: Instagram/pernillawahlgren

Pernilla Wahlgrens oväntade telefonsamtal

Och kanske var det därför ministern bestämde sig för att slå Pernilla en pling under måndagskvällen. 

Exakt vad de pratade om förtäljer inte historien, men efter samtalet vände sig Pernilla Wahlgren återigen till Instagram – men på ett betydligt bättre humör. 

"Tack Jeanette Gustafson för telefonsamtalet. (Förlåt för att jag var lite skeptisk till om det verkligen var du, till en början. Men det är ju inte varje dag man blir uppringd av Sveriges kulturminister", inleder Pernilla Wahlgren inlägget.

"Otroligt fint med en kulturminister som följer upp vår oro och vädjan inom underhållningsbranschen - som inte klarar en nedstängning till - och som verkligen är mån om att hitta en lösning så att våra privatteatrar och produktionsbolag inte ska tvingas gå i konkurs", fortsätter hon. 

Foto: Instagram/pernillawahlgren
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!