Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Allsång även för hårdrockare och datanördar

- 03/07/2012, 21:31 -
Hanna Aler Sjöqvist

Hanna Aler Sjöqvist

Nyheter24

ALLSÅNGSKRÖNIKA: Nyheter24:s Hanna Aler Sjöqvist tar pulsen på sommarens andra Allsång på Skansen.

JUST NU (för tio år sedan): Mormor och morfar sitter bänkade framför den lilla tjockteven i sommarstugan. De har det klassiska allsångs-häftet redo mellan sig och nynnar redan på Lasses favoriter.

— Jag undrar vilka kändisar som ska gästa idag, säger mormor förväntansfullt.

— Ja du, svarar morfar fundersamt. Jag tror det är den där gruppen med tatuerade killar som growlade i Mello. Och så kommer ju Basshunter.

— Fett, mormor lyser upp och letar genast upp "Boten Anna" i Allsångs-häftet.

Knappast va?

Men tiderna är andra idag, nu är allsången för alla och innehåller lite av varje. Folk gillar det. Alla åldrar är representerade på Skansen och stämningen kunde inte vara bättre. SVT gör rätt i att hänga med. Även om twittrandet och webballsången inte når ut till alla så fångar man idag in fler målgrupper än förr.

Och så har vi ju Måns. Alla älskar Måns. Hur många mormödrar och farmödrar drömmer inte om att favoritbarnbarnet ska komma hem och presentera den lilla guldklimpen som sin nya fästman.

Under kvällens allsång är förutsättningarna de bästa. Solen går ner över Skansen och publiken sjunger redan innan allsången är i sändning.

Jag älskar det.

Ja, jag gör faktiskt det. Jag tycker det är kul att även de yngre och inte så allsångsmässiga artisterna ser det som en ära att få vara med i Allsång på Skansen. Dead By April-killarna såg lite småmysigt nervösa ut när de gick upp på scen, men de hade de inte behövt vara för "Mystery" gick hem till och med hos gubbligan som satt till vänster om mig. Till en början var det lite stelt men sedan gungade fötterna och det trummades ordentligt med fingrarna.

Ready for takeoff

Kvällens andra stora skräll var Basshunter.

— Den var svår tycker jag, säger en dam bakom mig till sin granne och syftar på partydängan Boten Anna. Men det bör tilläggas att hon glatt sjöng med ändå och det är det som är så himla härligt.

Och vem vet, mormor kanske till och med hade tyckt att han var riktigt tjusig, den där sångaren i Dead By April.