Per Gessles hotellverksamhet i Tylösand vill inte bli förknippat med Kanal5:s Kungarna av Tylösand med Nemo Heden och Jockiboi.
1 av 4
Per Gessles hotellverksamhet i Tylösand vill inte bli förknippat med Kanal5:s Kungarna av Tylösand med Nemo Heden och Jockiboi. - Foto: Scanpix/Bilden är ett montage
Halmstad och Tylösand är en riktigt sommarpärla, men vad tycker du? Har Kungarna av Tylösand skadat dess rykte?
2 av 4
Halmstad och Tylösand är en riktigt sommarpärla, men vad tycker du? Har Kungarna av Tylösand skadat dess rykte? - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Per Gessle och Björn Nordstrand köpte hotellet för 15 miljoner kronor.
3 av 4
Per Gessle och Björn Nordstrand köpte hotellet för 15 miljoner kronor. - Foto: SCANPIX
Stackars.
4 av 4
Stackars. - Foto: ROGER VIKSTR÷M

Skandalsåpa klarade attack från Per Gessle

Hotel Tylösand, med Per Gessle som delägare, grät förmodligen efter skandalsåpan "Kungarna av Tylösand". Via Patent- och registreringsverket försökte man få serien som gjort Jockiboi känd att upphäva varumärket. Men det gick inte vägen.


Mer om programmet

”Kungarna av Tylösand” var en realityserie, inspirerad av MTV:s ”Jersey Shore”, som sändes på Kanal5 år 2010. De som gjorde sig mest kända genom serien var Nemo Hedén och Joakim "Jockiboi" Berg .

Grisande, slagsmål, oändligt med sprit och sex framför kamerorna. Kanal5:s realityprogram "Kungarna av Tylösand" blev ett av årets mest omtalade program när det sändes 2010. Medan ungdomarna tog sig an rollen som svenska "Jersey Shore" så la Roxette-stjärnan Per Gessle pannan i djupa veck.

Vem skulle nu vilja besöka Hotel Tylösand, med Gessle som delägare? När Jockiboi och Nemo Héden gav white trash en uppsving i folkmun och inte direkt var "dressed for success".

Därför försökte man från hotellets sida få Patent- och registreringsverket, PRV, att upphäva Kanal 5:s varumärke Kungarna av Tylösand. Gessles bolag ansåg att dess anseende skadades "genom den starkt negativa mediala uppmärksamhet som Kungarna av Tylösand har fått". 

Men nu slår PRV fast att namnen skiljer sig så pass mycket åt visuellt och fonetiskt att de inte är förväxlingsbara.

Stackars Gessle.

Det här är vad stackars förvirrade turister eventuellt kan komma att förknippa med Sveriges riviera:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!