"Jag har redan sagt att jag är bipolär, alkoholist och narkoman"

- 30/10/2013, 15:29
Skådespelaren Mikael Persbrandt öppnar upp sig i en ny intervju.
1 av 3

Skådespelaren Mikael Persbrandt öppnar upp sig i en ny intervju.

Norsk Film Distribusjon / Norsk Film Distribusjon

Han är just nu aktuell i filmen "Mig äger ingen".
2 av 3

Han är just nu aktuell i filmen "Mig äger ingen".

Yessica Thor / Fame Flynet

Här ser vi honom tillsammans med sin stora kärlek Sanna Lundell. Tillsammans har paret två barn.
3 av 3

Här ser vi honom tillsammans med sin stora kärlek Sanna Lundell. Tillsammans har paret två barn.

Robert Eklund/Fame Flynet

Det är i det nya numret av Tidningen Vi som Mikael Persbrandt öppnar upp sig för journalisten Magda Gad. I den ärliga intervjun berättar stjärnan bland annat om att han under hela sitt liv varit olycklig.

Det är på frågan varför Mikael Persbrandt, 50, valt att leva ett liv som inte gjort honom glad som skådespelarem berättar om sin diagnos.

– Jag är diagnostiserad bipolär. Men medicinerar jag? Nej. Man blir så jäkla trött av medicinen, kan somna var som helst. Jag kan gå upp på morgonen, skjutsa barnen till dagis, sedan måste jag lägga mig i baksätet och slockna. Det går bara inte. Den tar bort både toppar och dalar, berättar Persbrandt som har en av huvudrollerna i bioaktuella "Mig äger ingen".

"Det tog bara en kvart, sen klädde jag av mig" 

När Persbrandts manager sticker in huvudet för att fråga om allt går bra gör stjärnan det tydligt att han inte tänker hymla med sitt svarta förflutna.

– Jag har redan sagt att jag är bipolär, alkoholist och narkoman. Och det tog bara en kvart så klädde jag av mig, blir svaret.

"Annat att fylla livet med"

Han berättar också om viljan att vara nykter och mötena som hjälper honom att förbli det. Om vad som håller honom flytande och vad motorintresset betytt. 

– Det är min hobby, racing. Det har fyllt många tomrum för mig när kameran stängts ner, när publikljuset släckts. Då när man bara har velat bli full. Att dricka har alltid varit ett sätt att självmedicinera, men nu har jag annat att fylla livet med. Barnen, motorer, sex. Jag seglar också. En trimaran, den är sju meter lång och fantastisk, säger Persbrandt i intervjun med tidningen Vi. 

Se trailern till "Mig äger ingen":