Kissie hyllas efter inlägg om abort

- 18/08/2015, 11:08
Bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson bloggade om abort.
1 av 4

Bloggerskan Alexandra "Kissie" Nilsson bloggade om abort.

Stella Pictures / Robert Eklund

Nu hyllas hon av läsarna.
2 av 4

Nu hyllas hon av läsarna.

Stellla Pictures / Jari Kantola

Alexandra "Kissie" Nilsson.
3 av 4

Alexandra "Kissie" Nilsson.

Stellla Pictures / Jari Kantola

Alexandra "Kissie" Nilsson.
4 av 4

Alexandra "Kissie" Nilsson.

STELLA PICTURES / Robert Eklund

"Män har ingen rätt över huvudtaget att utrycka sig om detta ämne", skriver Kissie. Nu hyllas hon av läsarna.

I helgen bloggade Alexandra "Kissie" Nilsson om att hon har mått lite dåligt på sistone, och att hon trodde att det kunde bero på att hon var gravid – trots att hon använder preventivmedel.

"Tur att man kan göra abort om så är fallet", skrev Kissie då. Många läsare rasade och tyckte att det var fel att Kissie "använde abort som preventivmedel".

"Vi ska själva få bestämma"

Men under måndagskvällen så skrev Kissie ett långt svar till alla som gick till attack mot henne. I sin blogg skriver hon bland annat:

– Jag har alltid tyckt att det är en självklarhet att kvinnor ska få bestämma själva över sina kroppar, vi ska få bestämma själva ifall vi är redo för att bli en mamma. Det är ett stort ansvar och det ska såklart tas på största allvar, skriver hon.

Kissie hyllas av läsarna för sitt inlägg om abort. Bildkälla: Robert Eklund/Stella Pictures.

"Väx upp"

Hon fortsätter:

– Skulle mitt preventivmedel som jag använder idag inte funka skulle jag nog göra abort igen. Jag vill planera ett sånt stort steg och vara helt redo så jag kan vara den bästa jäkla mamman i världen. Sen om folk tycker jag är en mördare kunde jag inte bry mig mindre om, väx upp och inse att kvinnor bestämmer själva över våra kroppar och framtid. Dessutom tycker jag inte heller att män har någon rätt över huvudtaget att utrycka sig om detta ämne, det är lika relevant som att dom ska ha något att säga till om formen på tamponger. Eller vad tycker ni (kvinnor)?, avslutar hon inlägget i sin blogg.

LÄS MER: "Kissie leker feminist för att män ska bli skogstokiga"

"Riktigt bra gjort!"

Och många läsare har redan tyckt till, och de flesta passar på att hylla Kissie för hennes inlägg om abort.

– Vilket fantastiskt intelligent och välformulerat inlägg! Min respekt för dig höjdes till skyarna nu, verkligen. Ett så starkt ämne att uttala sig om – och ändå är du så tydlig med vad du tycker utan att be om ursäkt. Riktigt bra gjort, Alexandra!

Här kan du läsa Kissies inlägg i sin helhet.

Håller du med Kissie?