Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bloggerskans starka kritik mot Ex On The Beach: "På riktigt..."

- 14/05/2016, 20:44
Ellen Bergströms svidande kritik mot Ex On The Beach.
1 av 5

Ellen Bergströms svidande kritik mot Ex On The Beach.

Instagram / Kanal 5

Deltagaren Nenad Radoicic polisanmäls av Emilie Rydberg.
2 av 5

Deltagaren Nenad Radoicic polisanmäls av Emilie Rydberg.

Killarna i årets Ex on the beach.
3 av 5

Killarna i årets Ex on the beach.

Instagram

Ellen Bergström
4 av 5

Ellen Bergström

Instagram

Ellen.
5 av 5

Ellen.

Ellen Bergström är inte nådig i sin kritik mot Kanal 5 och Ex On The Beach.

Bloggerskan Ellen Bergström la i veckan upp en bild på Instagram som skapat starka reaktioner och medhåll.

Texten som hör till bilden handlar om det populära Kanal 5-programmet Ex On The Beach – som verkligen varit i blåsväder sedan det avslöjades att en av deltagarna polisanmälts.

I texten skriver Ellen: "De väljer att klippa med den mest skeva kvinnosynen jag någonsin varit med om. ”Jag vill ha en tjej som är oskuld som jag kan lära upp, typ lära henne simma”. Ja, alla får ju ha sina drömbilder av sina partners, absolut. Men på riktigt..? Är det det här Kanal5 står för?"

Fortsättningsvis tycker bloggerskan att det känns "jävla passé" och klagar på att killar tjatar till sig sex och sedan bli aggressiva. Samt att hon är orolig över att tjejer verkligen ser upp till killarna. "Jag har sett det på kommentarerna".

Allt är inte negativt. Ellen skriver att "alla människor kan förändras till det bättre".

"Förhoppningsvis blir det här en eye opener för de killar (och tjejer) som deltar i programmet, de får verkligen se hur de faktiskt behandlar andra människor."

Hon tror också att det här faktiskt behövdes för att alla ska börja inse och behandla varandra med respekt.

Bilden har i nuläget fått nästan 10 000 gilla-markeringar och över 300 kommentarer.

Läs inlägget här:

View this post on Instagram

Ex on the beach.. De väljer att klippa med den mest skeva kvinnosynen jag någonsin varit med om. ”Jag vill ha en tjej som är oskuld som jag kan lära upp, typ lära henne simma”. Ja, alla får ju ha sina drömbilder av sina partners, absolut. Men på riktigt..? Är det det här Kanal5 står för? Ni kan inte ta med våld, (kanske för att ni har så unga tittare) men ni kan klippa med den MEST SKEVA kvinnosynen ever? DET kan ni bjuda våra unga tittare på. Så att de i sin tur kan se upp till de här männen (för det gör de, jag har kollat på deltagarnas kommentarsfält). Tjejer ”ska" bli nedtryckta och ses som sexobjekt och killar ska skrika TESTO!!! En kille tjatar sig till sex, och blir sedan aggressiv ”bara för att hon lovat” när hon sedan ångrar sig. Det här beteendet känns så jävla passé! Men. Jag gillar inte tanken av att allt detta bara är negativt. Alla människor kan förändras till det bättre! Det som har hänt har hänt, det är filmat och klart och inget kan göras ogjort - men man kan förändras! Förhoppningsvis blir det här en eye opener för de killar (och tjejer) som deltar i programmet, de får verkligen se hur de faktiskt behandlar andra människor. Och jag tror och hoppas också att tittare som kan känna igen sig i det här beteendet, kan se det med nya ögon liksom ”utifrån", och inse att man faktiskt inte behandlar andra på det här sättet... Man ska behandla varandra med respekt! Ingen, oavsett kille eller tjej, ska bli behandlad så som många av deltagarna behandlar varandra. Allt händer för en mening, och jag tror att det här behövdes för att vi en gång för alla ska börja behandla andra med respekt! TESTO avaktiverad - RESPECTO aktiverad. För nyckelordet är respekt, DET är däremot något att se upp till. #RESPECTO ❤️

A post shared by Ellen Bergström (@ellenbergstrom) on

Håller du med Ellen?