Rasism, arbetslösa och kungafamiljen – så censurerades Bert Karlsson

- 27/07/2016, 15:30
Bert Karlsson är dagens sommarpratare.
1 av 3

Bert Karlsson är dagens sommarpratare.

Stella Pictures / Patrik C Österberg 1

Hans sommarprat censurerades.
2 av 3

Hans sommarprat censurerades.

STELLA PICTURES / Robert Eklund

Bert Karlsson.
3 av 3

Bert Karlsson.

Roger Tillberg

Bert Karlssons sommarprat i P1 censurerades – nu avslöjas de meningar som Sveriges Radio hade synpunkter på.

Bert Karlsson, 71, är dagens sommarpratare i P1. Redan innan hans sommarprat sändes blev det skriverier – hans sommarprat censurerades nämligen.

– Det är synd att man är så rädd hela tiden. De är för tamt i de här sammanhangen och jag har ju till och med censurerat mig själv, säger Bert till GT.

Några av de meningen som Sveriges Radio reagerade på handlade om arbetslösa, rasism och hur näringslivstoppar gömmer pengar för att lura staten på pengar.

Tidningen GT har tagit del av de meningar som Bert inte fick säga i etern:


”Svenskar är nämligen världens näst lataste folk. Inte alla förstås, men många arbetslösa. De kreativa svenskarna åker som bekant till Norge och ersätter världens lataste folk, norrmännen”.

”Det värsta ord jag vet är rasist. Det är ett av de mest missbrukade ord som finns i Sverige och halva folket har gjorts till rasister bara för du har en åsikt om en migrationspolitik som inte fungerar”.

”Det är skrämmande att se hur svenska näringslivstoppar, politiker och även medlemmar i av kungafamiljen dolt sina tillgångar utomlands för att lugga staten på skattepengar.”

Källa: GT.

Rätt att censurera Bert Karlsson?