Therese Lindgren tycker inte att NMR borde ha fått tillstånd för sin demonstration.
Therese Lindgren tycker inte att NMR borde ha fått tillstånd för sin demonstration. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Fredrik Sandberg/TT. Bilden är ett montage.

Thérese Lindgren om NMR: "Så besviken på Sverige"

Youtubeprofilen Thérese Lindgren tycker inte att nazistiska NMR borde ha fått tillstånd för sin demonstration i Göteborg.


Det var i lördags som den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade i Göteborg. Cirka 700 nazister samlades för demonstrationen, och det var ett stort säkerhetspådrag i Göteborg under dagen.

22 anhängare till NMR greps i helgen. En av dom var NMR:s ledare Simon Lindberg, som släpptes under måndagen.


Notan för polisens arbete under nazisternas demonstration blev cirka 20 miljoner kronor, något som ETC och Aftonbladet rapporterade om under måndagen. Bildkälla: Adam Ihse/TT


Demonstrationen har väckt starka reaktioner, och Youtubeprofilen Therése Lindgren frågar sig varför NMR fick tillstånd att demonstrera överhuvudtaget. 

På sin Instagram Story så gav hon sin syn på nazisternas demonstration. 

– Det här är så sjukt, jag kan inte förstå att det här är Sverige idag, säger Therese samtidigt som hon tittar på bilder från en nyhetsrapportering om demonstrationen.

Therese Lindgren. Bildkälla: Therese Lindgren Instagram.

– Alltså hur kan det här vara tillåtet, jag är chockad över dom här bilderna och den här livesändningen nere från Göteborg. Jag förstår inte ens hur den här nazistiska demonstrationen har fått tillstånd. Det är ju organiserad rasism som får tillstånd att sprida sin skit mitt på gatorna i en av Sveriges största städer, säger Therese chockat i klippet.

Hon frågar sig vart vi är på väg, och hur det kom sig att demonstrationen blev godkänd överhuvudtaget.

– Vad sänder den här tillåtna demonstrationen för budskap till unga vuxna till folk i skolor och på arbetsplatser. Att rasism är okej eller?


Nazistiska NMR i Göteborg. Bildkälla: Adam Ihse/TT

Therése anser att demonstrationen bidrar till att rasism normaliseras i samhället och att det blir accepterat.

– Jag är så besviken på Sverige, helt ärligt jag mår typ illa, det är så jävla vidrigt, säger Therese. 

Alexandra "Kissie" Nilsson om SD: "Kvinnohatande parti"

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Therese?
Tack för din röst!