Joel Häggblom, 25, är en av deltagarna i Robinson 2022
Joel Häggblom, 25, är en av deltagarna i Robinson 2022 - Foto: TV4

Nu är det dags att växa upp, Robinson-Joel

KRÖNIKA. "Det är bortom mitt förstånd hur man kan välja groupie-spåret inför ett viktigt val i Robinson", skriver Nyheter24:s Mathilda Lundqvist.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Vi lämnar en minst sagt händelserik vecka i Robinson bakom oss, präglad av både coronautbrott, intima stunder och en hel del intriger.

En återkommande diskussion i Lag Nord har varit den om deltagaren Joel Häggblom, 25, som har känt sig förminskad och utfryst i sitt lag. Här vill jag först och främst understryka att det beteendet är helt oacceptabelt i en grupp. 

Även om man inte kan förstå Joels känslor måste man kunna se till gruppens bästa och ändra sitt beteende så att dynamiken är bra och trivsam. Men det här ansvaret måste gå both ways, och det fanns en händelse i söndagens avsnitt av Robinson som fick mig att vilja slita av mig håret.

Foto: TV4
Foto: TV4

Det provocerande valet i Robinson

Då fick deltagarna i Lag Nord tävla om chansen att ge en person i Lag Öst en extra röst inför örådet. Joel vann och valde att ge veteranen Mattias Pettersson, 52, en extra röst – som senare visade sig bli hans räddning.

Det här valet hade inte provocerat mig överhuvudtaget, om det inte vore för att han idoliserar honom som ett barn idoliserar jultomten. "Det var så coolt att få en bild på honom och bara höra honom prata och använda sina stämband", sa Joel i synk när han såg honom första gången, och ja, det säger ju en del.

Jag hade också lämnat stranden

Jag har förstått att det här är en vattendelare – min kollega Gabriella Bark tycker, till skillnad från mig, att det här var ett håll käften-val från Joels sida. 

"När Joel gjorde valet att behålla Mattias stod jag upp i min soffa och skrek av skratt. Jag blev stolt som en storasyster över att han skiter i översittarna och tuffar vidare på sitt Joel-tåg"skriver hon i en krönika.

Jag, å andra sidan, hade inte kunnat låta bli att riktigt förbannad om en person i mitt lag hade fattat ett egoistiskt beslut baserat på att han "hejat på en person tidigare", och signerat rösten med "Mr fanboy". Ett beslut som dessutom riskerade att försvåra för det egna lagets förutsättningar i kommande tävlingar. 

Nej, men då hade jag till slut också gjort en Shevin och lämnat stranden i affekt.

Nu är det dags att växa upp

Nog för att Robinson är en dokusåpa, men vissa tar tjänstledigt från sina jobb för att kunna vara med i det här programmet. Många är borta från sina barn under en väldigt lång period, och andra hade verkligen behövt vinstsumman på en halv miljon kronor.

Det är bortom mitt förstånd hur man kan välja groupie-spåret inför ett viktigt val i Robinson – det är dags att växa upp.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.