- Foto: Emelie Lager

Filippa Berg: Facebookvänner i överflöd

KRÖNIKA. Vilket är egentligen kriteriet för att lägga till någon på Facebook och vad är egentligen meningen med ytliga kärleksförklaringar över nätet?


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Vem är Filippa Berg egentligen?

Filippa Berg är 21 år gammal och har tidigare jobbat på Nattklubben Collage. Varje måndag skriver hon krönikor för Nyheter24. Besök hennes blogg här.

Jag har 892 vänner på Facebook.

892. Känner jag så många människor? Svaret är självklart nej.

5% är familjen, 10 % är gamla stallkompisar, 10 % randoms och typ 3 % nära vänner. Resterande 72%? Krogen.

Man träffar ju mycket folk och så. När man är ute. En del blir riktiga vänner. En del blir hangarounds. En del blir "hälsa på med en kram"-bekanta.

En del blir facebookvänner.

Det innebär i princip att vi kan stalka varandra. Kolla varandras bilder, blogginlägg och bli uppdaterade om exakt hur kul det var i går eller hur bakis man är i dag. Vilken klubb man ska på i kväll eller vilka som supit bort sin telefon i helgen och behöver allas nummer – igen.

Jag ställer mig frågan: Behöver jag alla dessa människor på min Facebook?

Jag kan ibland kolla på min newsfeed och bara känna: Fuck it – jag tar bort varenda jävel jag inte bryr mig om vart de ska i kväll eller hur många gånger i veckan de checkat in på Strandbryggan.

Delete liksom. Fan vad skönt.

Jag kräks lite i munnen när jag ser alla dessa utetjejer som träffat varann typ 1 gång på Laroy skicka tusen hjärtan till varandra fram och tillbaka och ÄLSKA varann så jävla mycket.

"Gummsi vi ses väl ikväll??? ? ? ? älskarrejj"

Förlåt, men var det inte sådär vi betedde oss på Lunarstorm-tiden? Playahead?

Ja, inte jag då, jag har ju alltid varit ett emo. Men vanliga fjortonåringar alltså. Fattar inte hur det någonsin kunde komma tillbaka. Aja. Något jag också undrar över är folket som lägger till en. Vilka är ni? Jag skulle vilja ha ett meddelande till alla som trycker på "lägg till"-knappen på min sida.

Om du vill lägga till mig bör du agera enligt följande:

1. Lägg bara till mig om du har träffat mig, åtminstone någon gång. Eller vill något specifikt som du anger i ett mail (se punkt 3).

2. Lägg inte till mig om du vill ragga. Tål inte facebook-raggande. Lättjan får ha sina gränser.

3. Av vilken anledning du än lägger till mig: Skriv ett jävla mail om vem du är och varför! Förlåt, men jag kommer inte ihåg varenda människa jag har träffat ute (hallå alkohol?) eller varenda vakt eller varenda kille jag har hånglat med. Vafan, jag träffar mycket folk.

Fast det slutar ju ändå alltid med att jag accepterar alla, trots mina intentioner att vara en hemlig och mystisk människa med få utvalda fb-vänner.

Så vad fan. Adda mig.

Ni kan ju typ skriva hur mycket ni tycker om mina krönikor eller nåt. Det är okej.

Helt okej ändå.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

3 timmar sedan
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

idag 08:56
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

idag 08:42
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.