"Passion och ångest - inte go' o gla', hel o ren"

INGRESS: Nyheter24:s Quetzala Blanco har läst otrohetssajtenVictoriaMilans undersökning om vad svenska män och kvinnor föredrar för kärlekspartner.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Missa inte

Så jag sitter här i min isolerade frilansensamhet och det är november och vi har fortfarande ingen snö eller is. Somnar 23.00 med Dexter eller Gossip Girl framför mig. Fyrkantiga ögon, magen full av lösgodis och kroppen full av ångest. Sover således till 10.30, drömmer alltid om alla mina ex i kronologisk
ordning och vaknar alltid med känslan "fuck nu har jag missat något".

Kokar kaffe, pratar lite med mig själv, sätter mig i pyjamas och läser alla rafflande pressmeddelanden som rasslar in. Band som man aldrig hört talas om släpper en ny platta, nåt skit om
Melodifestivalen och kvartalsrapporter från trista företag. Fastnar sedan framför ett mejl från otrohetssajten VictoriaMilan som gjort en undersökning där de bett sina svenska medlemmar att beskriva den perfekte älskaren och älskarinnan.

"En man som är rödhårig, 150 – 160 cm lång, endast har
grundskoleutbildning och har en glamourös klädstil har inte mycket att hämta", läser jag. Bara blunda och föreställ er man på 150 centimeter glada centimeter i klädd...eh glamourösa kläder? Typ lackskor, vita byxor med revärer och ormskinnskavaj. Ehm. Klart han inte kommer att få boka en enda kvinna.

Läser vidare att "Männen, i sin tur, ratar mycket långa, muskulösa kvinnor med högt satta karriärambitioner och helgrått hår". Enligt min egen undersökning som bygger på en livslång hatkärlek till män så gillar inte män mycket långa kvinnor ("Hon är snygg om man kapar henne vid knäskålarna" sa ett trevligt ex om en förbipasserande tjej en gång. Aja) precis som de flesta män hatar rött läppstift, haremsbyxor och kilklackar.

Och så kommer vi till den här lilla detaljen med kroppen. Allra mest poppis enligt Victoria Milans undersökning är den "helt
vanliga kroppsbyggnaden. Varken tjock eller smal utan som folk är mest". Jag har ingen aning om hur folk är mest eftersom jag bara sitter här i hemmets skyddade verkstad med mina bittra, förutfattade meningar och har nästan glömt hur omvärlden ser ut. Men jag har faktiskt några få minnen av hur folk är som mest.

Båda könen anser även enligt undersökningen att den viktigaste
egenskapen är att hon eller han är glad och har humor. Goa och glada tjejer i jeans och volangtop som äter tusen miljarder
kilo pastasallad hemma, dricker vitt vin på förfesten, går ut i
tjejgäng, köper en (och blir alltid redlösa på en också) svindyr drink på Fredsgatan12, har semesterbrännan kvar även fastän det är vinter, dansar, skrattar åt allting (typ katter som gör lustiga konster på YouTube, humorprogram på TV4 och fräckisar) och jobbar i butik. Männens motsvarighet är en slashas med bitchtits, fula skor och tuffare t-shirt med tryck.

Fan. Varför var inte jag tillfrågad i den här undersökningen?
Jag hatar klämkäcka människor som ska skämta bort konsten och verkligheten hela tiden. Så har jag aldrig haft roligt med någon jag älskar.

Kärlek och attraktion är lidelse och allvar och otrohet är i min bok passion och ångest - inte "go o gla, hel o ren, som folk är mest". Förmodligen är det därför det gått helt åt helvete i alla mina relationer också, men det är en helt annan krönika.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!