Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kommande veckans tevetablå.
Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kommande veckans tevetablå. - Foto: Elin Mårtensson

"Alla vet att sex har ett underhållningsvärde"

Nyheter24:s teveexpert Hanna Aler Sjöqvist guidar dig genom kanaldjungeln - här är programmen du inte får missa (och de du lever bättre utan).


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Veckans JAPP och ZAPP

Veckans JAPP: Minnesdag i Norge. Ett år efter terrorattackerna i Norge sänder SVT "Minnesdag för offren i Oslo och Utöya". Det tycker jag är viktigt att alla ser på. (SVT1 22/7 kl. 09.00 och 20.00)

 

Veckans ZAPP: Tjockteve. Jag orkar inte. Hur många gånger om dagen ska man behöva se på ultratjockisar som ska gå ner i vikt med hjälp av vanligt sunt förnuft som att promenera och äta rätt? Det var faktiskt roligare på "Extreme makeover"-tiden. ("Last chance to live" Kanal5 18/7 kl. 21.00)

Låt inte de kollektiva skuldkänslorna över att sitta inne på sommaren ta över. Det är normalt att vilja fylla sin dagliga tevekvot även om solen skiner. Och faktum kvarstår att det finns trötta kvällar och regniga dagar även på sommaren.

Det här är visserligen inget som kanalerna har förståelse för om man ska tolka utbudet. Det mesta pausas nu och repriserna visas för femte gången. Trots det något torftiga utbudet ska jag försöka hjälpa dig i din tevekonsumtion under sommaren. Vi börjar med vecka 28.

Måndag: Femte säsongen av "Sex Education" drar igång. Programledaren Anna Richardsson lär britterna om sex. Alla vet att sex har ett underhållningsvärde och det här är inget undantag. (TV3 9/7 kl. 22.00)

Tisdag: "Halv åtta hos mig". Jag älskar det här programmet. Det spelar ingen roll att det har gått i hundra år och att röst-Helge är superunderlig, det är bra. (TV4 10/7 kl. 19.30)

Onsdag: Leif "GW" Persson ger sig ut på nya äventyr i "Engelska mord". Här berättar han sanningen om ett dödsfall som sägs ha inspirerat bland annat Charles Dickens till sina romaner. (SVT1 11/7 kl. 21.00)

Torsdag: "Sommar med Ernst". Detta är en chansning, men Ernst  Kirchsteiger har personligen lovat mig att den här säsongen är riktigt spännande. Om man inte är intresserad kan man gå in på nätet och spela på hur många gånger man kommer att få se hans bara fossingar i programmet. Läs mer om dessa här. (TV4 12/7 kl 20.00)

Fredag: "Law abiding citizen" visas på den perfekta gos-i-soffan-tiden. Och det är en riktigt bra film. (TV4 13/7 kl. 21.00)

Lördag: SVT sänder en konsert med Beyoncé från Roseland Ballroom i New York. Spelningen är visserligen från 2011, men är det Beyoncé så är det. (SVT1 14/7 kl 22.35)

Söndag: På söndagar vill jag alltid glo på Animal Planet eller MTV. Denna söndag visas "Vildaste Afrika" på Animal Planet. Det utlovas vithajar. Kan inte bli mycket mer spännande än så. (Animal Planet 15/7 kl. 20.05)

TV
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.

Nas kommer till Sverige

igår 17:00
Den amerikanske rapparen Nas ger sig ut på Europaturné för att fira 30-årsjubileet av albumet "Illmatic". Efter turnépremiären i Helsingfors i höst kommer han till Stockholm 24 oktober. Nas ska framföra sitt album i dess helhet. Sitt jubileum firar han också genom att släppa en ny låt: "Define my namne".

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

igår 16:22
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...