Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Alla vet att sex har ett underhållningsvärde"

- 09/07/2012, 16:37 -
Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kommande veckans tevetablå.

Hanna Aler Sjöqvist tycker till om kommande veckans tevetablå.

Elin Mårtensson

Nyheter24:s teveexpert Hanna Aler Sjöqvist guidar dig genom kanaldjungeln - här är programmen du inte får missa (och de du lever bättre utan).

Låt inte de kollektiva skuldkänslorna över att sitta inne på sommaren ta över. Det är normalt att vilja fylla sin dagliga tevekvot även om solen skiner. Och faktum kvarstår att det finns trötta kvällar och regniga dagar även på sommaren.

Det här är visserligen inget som kanalerna har förståelse för om man ska tolka utbudet. Det mesta pausas nu och repriserna visas för femte gången. Trots det något torftiga utbudet ska jag försöka hjälpa dig i din tevekonsumtion under sommaren. Vi börjar med vecka 28.

Måndag: Femte säsongen av "Sex Education" drar igång. Programledaren Anna Richardsson lär britterna om sex. Alla vet att sex har ett underhållningsvärde och det här är inget undantag. (TV3 9/7 kl. 22.00)

Tisdag: "Halv åtta hos mig". Jag älskar det här programmet. Det spelar ingen roll att det har gått i hundra år och att röst-Helge är superunderlig, det är bra. (TV4 10/7 kl. 19.30)

Onsdag: Leif "GW" Persson ger sig ut på nya äventyr i "Engelska mord". Här berättar han sanningen om ett dödsfall som sägs ha inspirerat bland annat Charles Dickens till sina romaner. (SVT1 11/7 kl. 21.00)

Torsdag: "Sommar med Ernst". Detta är en chansning, men Ernst  Kirchsteiger har personligen lovat mig att den här säsongen är riktigt spännande. Om man inte är intresserad kan man gå in på nätet och spela på hur många gånger man kommer att få se hans bara fossingar i programmet. Läs mer om dessa här. (TV4 12/7 kl 20.00)

Fredag: "Law abiding citizen" visas på den perfekta gos-i-soffan-tiden. Och det är en riktigt bra film. (TV4 13/7 kl. 21.00)

Lördag: SVT sänder en konsert med Beyoncé från Roseland Ballroom i New York. Spelningen är visserligen från 2011, men är det Beyoncé så är det. (SVT1 14/7 kl 22.35)

Söndag: På söndagar vill jag alltid glo på Animal Planet eller MTV. Denna söndag visas "Vildaste Afrika" på Animal Planet. Det utlovas vithajar. Kan inte bli mycket mer spännande än så. (Animal Planet 15/7 kl. 20.05)