- Foto: Emma Malmlöf

Varför vill man fly från den som betyder mest?

KOLUMN. Nyheter24:s nöjeschef Mimmi Lexander om varför kärlek inte är som på film.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Det går inte att skriva om kärlekutan att det blir klyschigt. Jag tänker försöka ändå.

En vän brukar prata om attman inte ska lägga alla ägg i samma korg. Tar det slut så är manfucked. Allt som alldeles nyss var fantastiskt och vackert och rosa och glittrigt är då bara förstört och en massa krossade förväntningar, drömmar som aldrig blev avoch ett "jag ska aldrig aldrig aldrig sätta mig i den härsituationen igen". Men det är som en bakfylla, man lovar ochsvär att man aldrig ska göra om det, men nästa helg står man därfem i fem med shots igen.

Jag blir fruktansvärd när jag ärkär. Jag blir som en treåring, jag testar gränser, jag vill fly. Men jag har gått förbi stadiet med högljudda bråk, dörrsmällande och tårar. Istället blir jag kort och kall och introvert. Omöjlig att förstå, omöjlig att leva med. Hur han än gör blir det fel.

Jag hittar tusen och åter tusen anledningar till varför det intekommer att funka. Ju mer jag tycker om honom, desto jobbigare blir jag. Det är inte medvetet, men jag vet att jag försökerstöta bort den jag tycker om mest. Otroligt ologiskt eftersom jagegentligen bara vill att han ska säga att han inte kommer att lämnamig.

Kärlek är så in i helvete svårt och inte alls sådär okomplicerat som man önskar. Det är inte som på film, förverkligheten har inget manus. Det finns inget skrivet om hur man ska göra för att inte bli sårad och för att inte såra. Och tyvärr är det ingen glammig skådissom kan rycka in och spela huvudrollen när allt känns för jobbigtatt ta itu med själv.

Jag har svurit så många gånger på att aldrig försöka mig på med något som har med känslor att göra igen. Men så kommer det någon som orkar med mig, som kan hanteraatt jag konstrar och försöker dra mig ur och inte riktigtaccepterar att det ska få bli så lätt den här gången.

Jagantar att man bara måste våga riskera att det kan gå helt åt helvetemed alla de där äggen. Vem vet, kanske klarar de sig finfint den här gången. 

Senaste nytt

Orden från Sofia Geite fick Steffo att bryta ihop i Nyhetsmorgon

James Bond-stjärnan död: "Vi är helt förkrossade"

1 timme sedan
Pamela Salem, känd från en av de mest kända James Bond-filmerna, har somnat in.

Russell Crowe rakade bort allt skägg – nu ser han 20 år yngre ut

1 timme sedan
Russell Crowe har i många år haft ett buskigt, långt grått skägg. Men nu är skägget ett minne blott. För första gången sedan 2019 har han nu rakat sig – och han ser 20 år yngre ut, tycker fansen.

Pernilla Wahlgren ger konsert på ny festival

1 timme sedan
Pernilla Wahlgren är klar för den nya festivalen Drömmen i Stockholm vår. Därmed gör hon sin första egna livekonsert på många år.

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

2 timmar sedan
Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, delar med sig om frågan hon får nästan varje dag om loppet.

Maurizio Cattelan pekar finger åt Moderna

2 timmar sedan
En gång väckte hans meteoritbombade påve polska katolikers vrede, nu har Vatikanen bjudit in Maurizio Cattelan att göra ett verk på årets Venedigbiennal. Men först visas han stort på Moderna Museet i Stockholm.