- Foto: Emma Malmlöf

Fotbollskillarna: Skicka en bild baby

KOLUMN. Livet som fotbollskille - inte fy skam.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Man ska inte dra alla över en kam, ochså vidare. Så jag väljer att prata om vissa fotbollskillar.“Fotbollskillarna”, hädanefter.

“Fotbollskillarna”lever i en egen bubbla. Inte så konstigt kanske. De vaknade upp endag och så var de kända över en natt. Pojkdrömmen gick iuppfyllelse.

De lever plötsligt på sin hobby. Pengarna rullar in.Brudarna hänger i klasar runt drinkborden. Livet är enfest.

“Fotbollskillarnas” liv består av en träning omdagen. Under försäsongen är livet hårt. Då måste man träna tvågånger. Däremellan serveras lunch. Kanske ett varv på stan i en nyhyrbil ordnad av laget. Hem till lägenheten fixad av laget. LiteX-Box. Några mejl till diverse tjejer på nätet.

Ibland ärdet bortamatch. Bokstavlig bortamatch alltså, laget spelar på annanort. Då får “fotbollskillarna” bo på hotell. Och där händerdet inte mycket.

— Skicka bild söt!

— Hej, detvar länge sen. Det är bra med mig tackar som frågar, hur är detsjälv, hur lever livet?

— Är på hotell baby. Skicka enbild

“Fotbollskillarna” skickar sedan en bild på sigsjälva utan att ha blivit ombedda. Alltid samma bild. Framför spegeln ikallingar, helkropp, så att sexpacket och fotbollskillemuskelnsyns.

Och så blir det fredag kväll.

— Händer?

—Jag sitter på en middag.

— När ses vi (inga frågetecken,mer som ett konstaterande)

Lite senare:

— White Roombaby. Kom

Nästa helg, samma sms. Nästa år, samma mms.

“Fotbollskillarna” lever i en egen liten världdär livet består av att äta, träna, sova, ligga, spela tevespeloch mms:a med så många tjejer som möjligt. Att dela tjejer är heller inget problem.

Missat samtal 05.30. Tillhörande sms:

— Om du har ett missat samtal. Så är det en vän från laget. Han ville ha någon att bus ringa till. För vi dricker & badar bubbel pool nu. Har landslags "semester". Så du vet.

Vilken tur, jag som nämligen precis satt och undrade.

Om man ändå hade varit fotbollskille.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

Jill Johnson släpper ny countrysingel

2 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

2 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.