Citty Olsson: Avfölj innan det är för sent

Nyheter24:s nöjesreporter Citty Olsson om att göra slut med de man följer på Twitter.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Citty

Citty Olsson är nöjesreporter på Nyheter24, driver bloggen Citty Cash samt Twitter- och instagram-kontot @Cwittra.

Jag brukar kalla det för ”det eviga snokandet” när jag ochmina vänner snabbt som fan skriver in google.com för att ta reda på vart någonbor, hur gammal denne är, hur många bolag hen står som ägare på och ja… det tarsällan slut där. Det tar en sekund att ta reda på vad som helst om vem somhelst. Men till vilket pris?

– Jag måste ta bort min Twitter, sa min vän och såg ut somatt hon precis sagt att hon skulle avliva sin älskade katt. Jag klarar inte avatt alla vet allt om mig hela tiden, fortsatte hon. Den där killen jag gillarföljer ju mig också.

Men skriv inte om allt då, för i helvete, tyckte jag.

Men är det så lätt egentligen? Det handlar ju om att dela med sig. Människorutan bekräftelsebehov kommer aldrig förstå. Och försök inte intala mig nu attni inte har bekräftelsebehov, för det har ni. Ni vill bli sedda. Ni vill bliälskade. Ni vill att folk ska ha en åsikt om er. Sen står ni där. Och 645personer vet allt om dig. Och du vet allt om dem.

Jag har själv varit där. Jag har nästan snokat ihjäl mina stackars socialamedier om jag ska vara helt ärlig.

Efter en tid började jag inse att det inte var roligt att veta allt om vanligamänniskor längre. För egentligen, vem bryr sig? Jag brydde mig inte ens. Jagbara älskade att sitta på informationen. Men jag började irritera mig påmänniskor. Och så får man inte ens säga något utan att man är cynisk. Man ärbitter. Men jag vill ju bara att ni ska hålla käften om vissa saker. Jag vill inte veta alltom ert sexliv. Jag vill inte veta hur söndagskåta ni är. Killen du träffar ärinte intressant för mig. Men avfölja kan man ju inte göra. Det är som att göraslut. Man får ju en relation till de man följer.

Man klickar på en knapp, sen är allt över.

Avfölj innan det är för sent. Det kan stå dig dyrt.

#quote #love #killgruppen #girl #me #swedish #blueeyes

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!