Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Citty Olsson: En i raden av fattiga konstnärer

- 03/11/2012, 11:21

KOLUMN. Nyheter24:s nöjesredaktör Citty Olsson om att vara utblottad och fattig för konsten. Eller?

För en tid sedan jobbade jag med ett projekt jag inte var helt nöjd med. Det var inget fel på själva projektet men jag kände att jag gjorde det halvhjärtat och om det är något jag kan ge så är det just hjärta. Jag tror på energi, att jobba med hela själen och att ge allt. Inom alla områden. Jag gör ingenting utan att involvera hela mitt hjärta och min magkänsla. I det här projektet var det tydligt att jag inte mådde bra. Jag kände mig trampad på, av mig själv. Förrådd, av mig själv. Som om jag svek mig själv där någon stans på vägen.

Jag beslutade mig för att hoppa av projektet. Det var omöjligt för mig att lägga själen i något jag inte trodde på. Om något känns fel, så är det oftast fel. Jag fick höra att jag skulle bli en i raden av fattiga konstnärer. Att det är 1% roligt och 99% jobb att göra det jag gör. 

Men vet ni vad? Om det så bara är en procent jag har att jobba med, då gör jag den procenten till hundra procent.

Jag jobbar som nöjesredaktör på Nyheter24. Jag är resident DJ på nattklubben Tivoli på Kungsholmen. Jag är ambassadör för Miss DJ Competition 2012 och är bokad som DJ på den stora finalen på Münchenbryggeriet. Jag jobbar med marknadsföring och klubbfester på Snaps på Medborgarplatsen. Jag går in i ett nytt projekt nu i samarbete med Xlitage T-shirt Art. Jag är bokad på en spelning med Adam Tensta. Jag jobbar med Fake Tattoos som gästdesigner sedan över ett år tillbaka. Jag har en Twitter med över tusen personer som vill läsa om mig och en Instagram med över 3000 followers och dessutom driver jag bloggen WHO THE FUCK IS CITTY CASH som har ett par hundra unika besökare om dagen.

Inte för att skryta, men vad var det ni kallade mig?

Summan av kardemumman med den här texten är att jag skiter blanka fan i hur fattig jag är så länge jag får göra det jag älskar. En sak som många glömmer är att man faktiskt FÅR säga nej och avsluta saker. Man måste inte linda in sig själv i något bara för att man sagt att man ska göra det. Det är okej att backa. Det är okej att inte vara tillgänglig. Det är okej att ge upp. Men det är inget jag föredrar. För starka, stolta fighters förlorar aldrig en kamp. 

Pengar är bara papper när man betalat sina räkningar och är mätt. Men man ska slåss för det man älskar. I slutändan lönar det sig alltid.