Därför hatar jag romantik

Nyheter24:s Emma Malmlöf om varför panna cotta, rosenbalad eller weekendresor egentligen inte är något att ha.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Emma

Emma Malmlöf, 22 år, är nöjesredaktör för Nyheter24:s nöje.

Hon twittrar här.

Envän till mig beklagar sig över att hennes pojkvän inte ärromantisk. Eller rättare sagt, hon tjatar om det jämt. Hon ville ha råd med hur hon skulle säga till honom. Lite snyggt flika in det i ett vardagligt samtal. Jag började fundera, vad är romantik ens? Wikipedia ville att jag själv skulle skriva en förklaring.

Google svarade i stället. 

Påen receptsida väljer jag fliken “Romantisk mat”. Kan inte komma på en enda romantisk rätt. Enligt sajten är det till exempelstekta pilgrimsmusslor med primörer och beurre blanc. EllerMacarons. Ni vet de där små bakverken alla bloggare hetsäter. Tydligen ska Paolos panna cotta med honung och kaffe ocksåvara romantiskt. Är det panna cottan som är romantisk undrar jag? Ellerhonungen? Är det Paolo Roberto, hjärnan bakom receptet, som har entouch av romantik i sig? Tycker nog inte att det osar romantik om honom.

Inte är det kaffet i varje fall. Så långt har jag det klart för mig. Jag ser inte någon röd tråd i någotav detta. Så jag fortsätter mitt sökande. 

Det ligger i detaljerna läser jag påen dejtingsida. Därefter följer tips som andas tio röda rosor & Co. Jagtycker att blommor och tjafs är ett för enkelt sätt att visa attman tycker om någon. Det är fin gest – absolut. Men är det däri uppskattningen ligger? Verkligen?

Är det i de avancerade sakerna kanske?Utlandsresorna, weekends i storstäder och allt sådan som faktisktär trevligt att göra tillsammans? Men om det är trevligt att liggahemma och titta på en film i soffan, är inte det också romantisktdå?

Nej, jag får ingen rätsida på dethär.

Paolos Panacotta kanske är avancerad,visst. Men i bland är det mycket svårare att säga – jag tyckerom dig, jag vill vara med dig, du betyder så mycket för mig - änatt laga någon efterrätt med nerpetade rosenblad som dekor elleratt klicka hem en resa från Groupon.  

Jag bad min missnöjda vän med mindre romantiska pojkvän att börja med att säga åt honom att sluta ligga med modeller på sidan av. Sedan kunde hon be om en middag med beurre blanc (smörsås för fan). 

I Paris eller någon annan klyschig stad. Om det nu är så viktigt. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Scorsese sägs vilja göra film om Frank Sinatra

2 timmar sedan

Kinsella: Jag har aggressiv hjärncancer

igår 21:14
Sophie Kinsella, författaren till storsäljaren "En shopaholics bekännelser", behandlas för "en aggressiv form av hjärncancer", skriver hon på Instagram. Diagnosen ställdes för två år sedan.

Detaljen som avgjorde i "Sveriges mästerkock" 2024

igår 21:05
Det är dags för en rafflande final av "Sveriges mästerkock" 2024. Tess Medina och Josefine Freij ställs mot varandra där de ska laga en trerättersmeny. Men vad var det egentligen som avgjorde vinsten?

Därför avbröts Sveriges mästerkock-finalen i förtid

igår 20:57
Under onsdagen sändes Sveriges mästerkock-finalen, där det skulle avgöras vem som skulle vinna av Josefine Freij och Tess Medin. Men programmets finalavsnitt fick avbrytas i förtid. Här får du veta varför!

Tess Medina vann Sveriges mästerkock 2024

igår 20:56
En lyxig vinnarmeny med kaviar, kalvfilé och mango avgjorde. Tess Medina tog hem segern i finalen av "Sveriges mästerkock". Det känns som ett nytt liv, ett nytt kapitel, en ny era, säger hon till TT om vinsten.

Robinson 2024: Zayera berättar sanningen om sitt hår

igår 18:52
Zayera Khan är en av Robinson 2024:s färgstarkaste profiler. Och det finns en rad saker som tittarna är nyfikna på när det kommer till henne, bland annat hennes hår.