- Foto: Jackeline Perez

"Därför kommer jag ha öronproppar på Justin Bieber-konserten"

Nyheter24:s Emma Malmlöf om att inte vara en belieber men ändå gå på Justin Biebers konsert.


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Mer om Emma

Emma Malmlöf, 22 år, är nöjesredaktör.

Hon twittrar här.

Redan fem timmar innan kvällens konsert börjar har unga tjejer börjar cirkulera runt Globen-området. Likt fiskmåsar över en hamn rör de sig oroligt i mindre grupper. De trängs med gatusäljare som erbjuder ett par öronproppar för tio kronor. Som att en belieber skulle betala för att inte ta del av skriken och den dundrande musiken till hundra procent - på bekostnad av de unga öronens stackars hälsa.  

Några bär t-shirts med idolen tryckt på, andra står i kön för att köpa en till gravt överpris. Längs med kravallstaketen har de med ståplatsbiljetter slagit läger och möter aprilkylan i sovsäckar och tunga jackor. De stackars funktionärerna pekar med trötta händer åt ett och samma håll när någon kommer fram: "där börjar kön". 

De som inte är här har förmodligen sittplats, och därmed en säkrad plats,  eller så befinner de sig utanför Biebers hotell. Kanske fick de en efterlängtad skymt av sin idol när han dök upp. Då i heltäckande "rånarluva" signerad Chanel. 

Men Justin Bieber är inte bara en idol. Alla som kommer att sitta i Globen i kväll är inte Beliebers. Det finns också de som enbart ser det fascinerande i resan 19-åringen gjort.

Jag minns när min syster och jag tittade på Youtubeklipp 2007. Så där som man gör när man i desperata försök vill få den andra att inse storheten i ett klipp. Det roliga. Det fantastiska. Det man själv ser. Hon visade mig skrikande katter, pratande fåglar, bloopers och söta hundvalpar. Men så sa hon: "du måste lyssna på den här killen". Och så spelade hon upp ett klipp. En ung kille satt på en trappa och sjöng och spelade gitarr. Han kunde inte vara mer än 12 år. Han hade fått ungefär 3 000 visningar på videon och jag blev imponerad. 

Kul frilla han har den här Justin Bieber tänkte jag.

Ett år senare fick Bieber ett skivkontrakt. Sex år senare säljer han ut tre konserter i Globen under sin världsturné. Och det är väl det minsta.

Många känner: "Jag har varit en del på en resa. Jag har sett honom bli stor" och jag tror att det är många som känner sig delaktiga i hans framgång. Det var fansen som byggde honom. 

Jag är ingen fanatiker. Jag är inte en av de som kommer att svimma. Som kommer att skrika. Men det betyder inte att jag inte kan uppskatta vad belibers gör för varandra och vad de kommer att skapa i Globen i kväll - nämligen en sällsynt gemenskap. 

Jag tillhör dock den lilla skara som kommer att lägga 10 kronor på de där öronpropparna. Här är anledningen.

/
/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Hela kändis-Sverige bakar-Pablos röst

3 timmar sedan

Allman Brothers-grundare död

igår 18:28
Dickey Betts, en av grundarna till rockgruppen The Allman Brothers Band, är död, meddelar familjen på Instagram. Han blev 80 år.

Taylor Swifts nya album – "hon leker med oss"

igår 16:42
Världens nu största popartist släpper 16 nya låtar och en video – om vad? Låttitlarna ger tydliga signaler om slutet på en kärleksrelation. Själva musiken är svårare att ringa in i förväg.

Judisk konferens i Stockholm lockar kända namn

igår 15:46
Terrorattacken mot Israel den 7 oktober 2023 och det efterföljande kriget mot Hamas i Gaza innebär en ny vändpunkt i modern judisk historia. Den 25-26 maj arrangerar organisationen Judisk kultur i Sverige The October 7 Forum för att diskutera händelserna och gästlistan innehåller flera internationellt kända namn.

Tove Styrkes glädje – har blivit mamma

igår 15:38
Tove Styrke kommer med glädjebesked. Hon bekräftar nu för Aftonbladet att hon och flickvännen Sanna Sigborn Erixon blivit föräldrar.

Känd skådespelare misstänkt för misshandel och barnfridsbrott

igår 15:00
I morse anhölls en känd svensk skådespelare norr om Stockholm misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.