Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Kan någon ge Madde ett järn och massage?"

- 14/06/2013, 17:45
Quetzala Blanco.

Quetzala Blanco.

Mikael Dahl

Nyheter24:s Quetzala Blanco har tröttnat på prinsessan Madeleines diviga sätt. "Blåblodig, rik, vit, svensk flicka som aldrig har varit hungrig och mest shoppat, dejtat stekare och minglat med societeten i New York vill ha mer, allt, hela tiden."

Det har knappt gått en vecka sedan prinsessan Madeleine och Chris O'Neill blev äkta makar. Bröllopet verkade ha varit en lyckad historia, alla är glada. 

Efter hela stressbiten med bröllop och mingel och kindpussar och släktingar så stack Madde och Chris på smekmånad. Destinationen blev Seychellerna i Indiska Oceanen. Där går paret hand i hand längs de kritvita sandstränderna och samlar krafterna. 

Självklart var tidningen Expressen på plats med en fotograf som fångade paret på bild. För det är sånt kvällstidningar gör, det är sånt väldigt många människor är intresserade av att se. 

En bikiniklädd, solbränd och rådeffad Madde håller handen med sin lätt rödbrända kärlek. Bilden är inte någon skandalös historia. Tvärtom. 

Madde och Chris ser ut som vilka svennar som helst som har åkt till varmare breddgrader och ska njuta av sin ledighet. Hur jag än vrider och vänder på det kan jag inte se det som ett brutalt intrång på deras privatliv.

Men det gör Madde. Fan vad sur hon blev. Hon blev så förbannad att hon – mitt under smekmånaden – passade på att logga in på sin Facebooksida och skriva en vass uppdatering.

– Ledsamt nog har den svenska pressen tagit på sig att förstöra vår privata tid och publicerat privata foton på oss i dag. Det vi önskar är att vårat privatliv kan bli respekterat under de här få dagarna, skriver hon. 

Tänk dig in i den här situationen: du är prinsessa, du är nygift, din man är snuskigt rik – förvisso har han en tendens att somna på era middagar – men ändå, du är kär och ni är nygifta. Du har aldrig behövt jobba en dag i hela ditt liv. Du trär max lite pärlarmband till förmån för hjälporganisationer när du vill "ge något tillbaka". 

På smekmånaden bor ni i en lyxvilla som kostar 50 000 kronor per natt. Palmerna vajar i vinden, det är 30 grader varmt, drinkarna är alldeles frostiga och du har hela världen för dina Oscar De La Renta-klackar. 

Men det räcker inte. Inte för Madde. 

Blåblodig, rik, vit, svensk flicka som aldrig har varit hungrig och mest shoppat, dejtat stekare och minglat med societeten i New York vill ha mer, allt, hela tiden. 

The world Chico, and everything in it, typ. 

Men det måste man på något sätt förtjäna kan jag ju tycka. 

Det enda jag undrar är detta: har de inte Valium på Seychellerna? Eller vi behöver inte gå så långt, ens. Kan någon – hint, Chris! – bara ge Madde en massage och ett järn? 

Hon måste koppla av.