1 av 3
- Foto: Caroline Hotti/TT
2 av 3
- Foto: Caroline Hotti
3 av 3
- Foto: JONAS EKSTROMER / Jonas Ekströmer/TT

Far & Son har blivit en blek Filip och Fredrik-kopia

Totte Löfström: "När Far & Son gör samma sak som Filip och Fredrik, fast ännu mesigare och 13 år senare, kan jag varken skratta eller förfasas ens om jag försöker".


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Totte Löfström är debattchef hos Nyheter24.

Följ honom på Twitter: @tottelofstrom

Jag gillar Far & Son. Det hänsynslösa, direkt osmakliga ifrågasättandet behövs. Jag gillar när de skriver texter om att politiker borde skjutas, om att de låg med Macaulay Culkin innan han var känd, och att nya låten Gas & Son innehåller en kort guide till hur man gör för att köpa och boffa lustgas.

Det får folk att tänka själva för en stund. Att ifrågasätta. Att känna. Att ställa sig själva frågan "är det här över gränsen?". Oavsett vad svaret blir, och oavsett om man uppskattar Frej Larsson och Simon Gärdenfors eller inte, är tänkande människor bättre än människor som inte tänker.

Men deras nya tv-serie Samhällsjudo är en besvikelse. Efter att ha förhandskollat på det andra avsnittet kan jag bara konstatera att de har mesat ur fullständigt. Dragit ner byxorna och böjt sig framåt för TV4.

I stället för att ifrågasätta och provocera ägnar de sig åt oskyldig prank-tv, likt det Filip och Fredrik sysslade med 2002.

Jag gillar inte Filip och Fredrik. Jag tycker att de är dudeiga och inte speciellt roliga. Men när började sina karriärer gjorde de i alla fall något nytt och lite provocerande.

När Far & Son gör samma sak fast mesigare, 13 år senare, kan jag varken skratta eller förfasas ens om jag försöker.

Om man får chansen att jävlas med samhället men nöjer sig med att trycka upp ett jättestort Visa-kort har man sumpat chansen.

Om man får chansen att göra provocerande tv men nöjer sig med att spela TP på en lägenhetsvisning är man bara pinsam.

Om man får chansen att göra skillnad men nöjer sig med att låsa fast David Hellenius med handbojor har man misslyckats.

Tyvärr.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!