Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

De svenska kändisarna som får mig att vilja dra utomlands i jul

- 17/12/2015, 12:55 -
Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är trött på Ernst.
1 av 3

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz är trött på Ernst.

JANERIK HENRIKSSON / TT

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.
2 av 3

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz.

Tom Jerry Boman

Ernst Kirschsteiger.
3 av 3

Ernst Kirschsteiger.

Vilhelm Stokstad / TT

Nyheter24:s Teodor Stig-Matz: Förtjänar inte våra äldre något bättre än en halvtaskig hobbykock som pratar till dem som om de vore åttaåringar?

Julen. En högtid för kärlek och omtanke. En högtid för att träffa de man tycker om. För att utbyta gåvor och äta god mat. Dessutom en högtid för den allra sämsta underhållning Sverige har att erbjuda.

Värst är Ernst Kirschsteigers julprogram, Jul med Ernst.

Jag vet att det är öppet mål. Jag vet att jag inte är målgruppen. Jag vet att det finns en massa människor som älskar Ernst.

Men förtjänar inte våra äldre något bättre än en halvtaskig hobbykock som pratar till dem som om de vore åttaåringar? Förtjänar inte våra äldre något bättre än totalt substanslös smörja?

Jag vet att bred underhållning handlar om att ge människor det de vill ha. Jag vet att folket vill ha Ernst. Men nu är det trots allt människor över 65 vi pratar om. Kan inte TV4 göra dem en tjänst och i stället ge dem det de behöver?

Det behöver inte vara något djupt. Det behöver inte vara något samhällsinriktat. Men i alla fall något som inte är lika tomt som spritskåpet dagen efter julafton.

Julunderhållningen för oss som inte närmar oss döden är inte mycket bättre den. I år fick vi en julremix på ”låten med han killen som imiterar tv-polisen Johan Falk”.

Originalversionen av låten är ganska rolig, men tydligen var allt som behövdes några referenser till julskinka för att den skulle få i alla fall mig att vilja spy ut glöggen.

Det är så fruktansvärt fantasilöst att ta sin hit och ompaketera den genom att gorma om julen i refrängen. Gör något nytt i stället. Pröva att imitera Beck eller något, inte fan vet jag. Just nu är du bara asjobbig.

De gamla får Ernst, som pratar till dem som att de vore dumma i huvudet. Vi unga får Falk-killen, som framstår som att han är dum i huvudet. Jag vet inte vad är värst.

God jul,
Er grinch

Är underhållningen på julen bra?