Du behöver inte vara en perfekt flickvän

- 01/11/2016, 11:24 -
Jonna Lundell.
1 av 2

Jonna Lundell.

Jenny Carlsson.
2 av 2

Jenny Carlsson.

Du får må dåligt, Jonna. Och han borde stötta dig – inte säga att du förstör allt.

Jag har precis kollat igenom Jonna Lundells klipp där hon berättar att hon "inte är den flickvän vi tror att hon är". Hon berättar att hon i stället för att stötta sin pojkvän Joakim "Jockiboi" Lundell bara tänker på sig själv. Att hon förstör. Att han säger att han inte kan vara glad på grund av att hon har förstört allt.

Det är inte bara Jonna som känner så här. Jag hör om så många tjejer som säger att de gör fel och beter sig konstigt. Att de förstör. Bara för att de inte kan stötta sina pojkvänner i den stunden, för att de gjorde så att de började bråka.

Det finns en sak tjejer som tänker så här måste förstå. Det går inte att vara perfekt.

Du får göra fel. Du får bli arg. Du får bli ledsen. Du får tänka på dig själv.

Var finns din pojkvän när du känner dig så här otillräcklig, när du känner att du förstör allt? Just det, han säger att du förstör. För att du inte stöttade honom, var glad för hans skull. När det egentligen kanske var han som behövde stötta dig.

Jag har själv försökt att vara sådär perfekt. Varit på bra humör, gjort mig fin, uppmuntrat och hållit inne mina egna känslor tills jag fullkomligt sprack. Tills jag bara fick vara. Likgiltig om det kändes bra, arg om det var det jag behövde. Och det var en befriande känsla.

Till alla som nu tänker att det faktiskt kan handla om psykisk ohälsa och inte bara ett dåligt humör för Jonna, dig själv eller mig. Det är också okej. Mår du psykiskt dåligt måste du ibland bara få göra det, inte alltid förbättra och förändra. Utan bara vara i den känslan.

Och när du gör det ska din partner finnas för dig. Inte säga åt dig att du gör fel.