Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Noora i Skam är den mest falska människan jag skådat i TV

- 05/01/2017, 13:13 -

Nyheter24:s Gabriella diskuterar norska serien Skam.

Skandinaviens nya älsklingskaraktär heter Noora och är med i den norska succéserien Skam. Noora är enligt majoriteten män och kvinnor jag träffat så nära flickvänsmaterial man kan komma och alla som sett serien är smått förälskad i den mystiske och lite svåra hipster-blondinen.

Fy fan säger jag. Efter närmare 3-4 avsnitt av serien ville jag stänga av skiten på grund av denna vidriga lilla tjej.

Noora är en självupptagen, uppmärksamhetssökande och egocentrisk brud som lever på att utnyttja andra. Hon anklagar andra för att tycka synd om sig själva då det i själva verket är hon själv som känner sig vilsen och ledsen på grund av motgångar i uppväxten och frånvarande päron.

"Jag var ett misstag och mina föräldrar älskade mig inte", bitch pliz. Vem blev inte till efter några glas vin och en sprucken kondom?

I brist på egen karaktär och grundkärna har Noora bestämt sig för att bli PK-polis. Detta ger henne en form av roll i livets hårda skola. Ingen i hennes tjejgäng får säga någonting utan att Noora ska vara där med pekpinnen. Noora framstår dock som smart i jämförelse med några av hennes vänner men ja, i de blindas rike är den enögde kung så att säga.

Hon går bakom ryggen på sin vän på ett av de vidrigaste sätten jag sett då hon i smyg börjar att träffa den kille som kompisen är kär i. Hon rättfärdigar denna handling med att "hon gör det för sin väns skull". När hon sitter i stugan och messar med snubben medan hennes kompis sliter sig fördärvat i håret över sin olyckliga kärlek ville jag seriöst kräkas.

Att William, som är en kille med för lång lugg och 16 IG fastnar för lille Nooris är inte så konstigt. Problemkillar utan varken betyg eller någon form av stabil punkt i livet söker sig ofta till svåra tjejer som känns lite över dem.

Men att han står ut? Det är ju någonting hela tiden. Varje gång de pratar dyker hon upp med en sur min och någonting surt att säga. Sur sur sur. Hela tiden. Blir man tillsammans med en kille som William så kan man väl som smarta PK-Noora räkna ut att det inte kommer vara en dans på rosor? Eller?

Är det så att jag inte står ut med Noora för att jag är motsatsen till henne, eller för att hon faktiskt ibland påminner om mig själv? Jag vet inte.

Det enda jag vet är det inte är William som är SKAMS största drittsekk. Det är Noora.

Håller du med Gabriella?