Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här visar Hov1 att de är drygare än alla andra kändisar – en gång för alla

- 06/04/2018, 10:42 -

KRÖNIKA: Det var under Grammisgalan som hiphopbandet Hov1 en gång för alla levde upp till ryktet om att vara Sveriges oskönaste artister. Och de gjorde det med råge.

Det är nog få som undgått att killarna i det svenska hiphop-bandet Hov1 under fredagen släppt sitt nya album "Gudarna på västerbron". Det talangfulla bandet slog för ett par år sedan ned som ett bombnedslag i Sverige och deras framgång bara växer och växer. 

Konstigt är det inte – deras musik är nämligen riktigt bra och många av texterna oklanderliga. 

Men det finns en ganska stor detalj med artisteriet som killarna helt glömt av att hålla intakt.

I takt med framgången har nämligen grabbarnas egon vuxit och blåst upp till ballonger i samma kaliber som zeppelinaren Hindenburg. 

Det hela slutade med att Hindenburg började brinna, och Hov1-killarnas attityd har seriöst gått samma öde till mötes. För med tanke på deras beteende har det nog varit skogsbrand där uppe. 

Istället för att brösta framgångssagan med ödmjukhet, tacksamhet och starquality har av Noel Flike, Axel Liljefors Jansson, Dante Lindhe och Ludwig Kronstrand, förvandlats till ett gäng förvuxna och ouppfostrade barn. Vilket de bland annat visade upp på P3 Guld. Vill du vrida dig ännu mer i stolen kan du även se mer på Dyngbaggegalans Instagram.

Tonade glasögon, Stone Island-kläder – och en stor portion hybris. 

Efter galan mötte Hov1 stark kritik av publiken samt av kända profiler som valde att uttala sig om det hela.

Men vad ska man egentligen säga? Att det här är ett gäng fina killar med en skarp ådra för musik är det såklart ingen fråga om. Dock verkar detta oklara beteende hos bandet att totalt eskalera. Tonårsperioden går inte över och detta övergår från att kunna räknas som en oskön fas – till att faktisk visa vilka de är.

Underskatta aldrig vikten av tusentals småtjejer som pressar sig blåa mot kravallstaket under konserter. Det är det som bygger karriärer, finansierar Stone Island-jackorna och fyller bankkonton till bredden. 

Men frågan är ju även hur du vill bli ihågkommen som artist?  

För trots att vårt minne är någorlunda raserat på grund av för hög Prosecco-konsumtion kan vi ändå säga att vårt starkaste minne av Hov1 för tillfället är att Noel och Ludwigs dåliga attityd tagit så mycket plats att man inte ens kan namnet på de andra två.